Heybeliada Muhtar adayından 8 Mart kadınlar Günü’ne özel kutlama

Heybeliada Muhtar adayından 8 Mart kadınlar Günü’ne özel kutlama
Yayınlama: 10.03.2024
A+
A-

Heybeliada Muhtar Adayı M. Burak Akman tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Akman, bugünü kadınlara özel kılmak için böyle bir gece tertiplediğini belirtti. 31 mart yerel seçimlerinde muhtar adayı olarak ekibiyle birlikte oy pusulalarındaki yerini alacağının altını çizen Akman, Adalar İlçesinin üvey evladı olarak kalmış Heybeliada Mahallesine bir hareketlilik, bir özelik getirmek için 2023 yılı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda adaylığını açıkladığını, bilerek bugünü seçtiğini, zaferlerini bu günden ilan edilmesini istediğini belirtti. Akman, kadınların hayatın her alanında önemli roller üstlendiğini, cesaretleri ve bilgileri ile topluma ilham kaynağı olduklarını belirterek,”tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 1977’de kabul edilen “Dünya Kadınlar Günü”, cinsiyet eşitliği, kadınların siyasi ve sosyal yerinin geliştirilmesinin yanı sıra konu hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl 8 Mart’ta kutlanıyor.

TÜRKİYE’DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. “Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı” programından Türkiye’nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında “Türkiye 1975 Kadın Yılı” kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984’ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından “Dünya Kadınlar Günü” kutlanmaya devam ediliyor.

Heybeliada Muhtar adayından 8 Mart kadınlar Günü'ne özel kutlama
Heybeliada Muhtar adayından 8 Mart kadınlar Günü'ne özel kutlama

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.