Heybeliada’da 4 yaşındaki kız çocuğu akülü aracın altında kaldı

Heybeliada’da 4 yaşındaki kız çocuğu akülü aracın altında kaldı
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-

Heybeliada’da 4 yaşlarında bir kız çocuğu market servisi yapan 15 yaşında bir çocuk işçinin kullandığı akülü araç tarafından ezilerek yaralandı.


Görgü tanıkları ara sokaktan çıkan akülü market aracının gezmek için ailesiyle adaya gelen bir kız çocuğuna çaptığını ifade etti.


Motorlu taşıtların Adalar’da yasak olduğunu ve bu kuralın akülü araçlar için de geçerli olmasını talep ettiklerini söyleyen mahalle halkı olayın yaşandığı sokakta oturma eylemi yolu trafiğe kapattı.


4 adada tahmini 13-15 bin civarı akülü aracın bulunduğunu söyleyen Heybeliadalı bir yurttaş “Bu araçların izinsiz kullanımı UKOME kararıyla yasak. Sadece izinli esnaflar, engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar kullanabilir” dedi. Heybeliada’da yaklaşık 3 bin akülü aracın bulunduğunu söyleyen yurttaş “Bu araçları geceleri izinsiz getiriyorlar, Adalar bir yaya bölgesi, bu araçlar yüzünden geçen hafta da bir kedi ezildi. Biz bu araçları istemiyoruz” dedi.


Adalılar olaya sosyal medya hesaplarından da tepki gösterdi:

“Çocuk ezildi!!! Market arabası kullanan başka bir çocuk ezdi! Minicik çocuk! Yeter! Bitirin artık bu işi. Önlem alın.”
“Heybeliada’da Korkunç bir olay 15 yaşında bir çocuk akülü arabayla 4 yaşında çocuğu eziyor üstünden geçiyor”
“Akülü kazası arkadaşlar, Heybeliada’da bir çocuğu market arabası ezdi. Çarpmak değil üstünden geçmekten bahsediyoruz. Arabayı kullanan da çocuk…”
“Heybeliada ve tüm adalara akülü teröre son vermek lazım”
“Çocuk ne durumda nasıl yanı çocuk iyi ise sorun çözüldü mü ?”
“Korkunç bir olay 15 yaşında bir çocuk akülü arabayla 4 yaşında çocuğu eziyor üstünden geçiyor”
“Bu iş artık çığırından çıktı. Desteğe gitmek, tepkimizi net bir şekilde ortaya koymak gerekiyor artık! Adalar’da kanun kural hiçbir şey işlemiyor!”
“Destek amacıyla yanınıza geleceğim.”
“Ben de geliyorum”
“Kimse kusura bakmasın 4 yaşında ezilen çocuğumuzun dolaylı faillerinden bir de Adalar Belediyesi’dir. Bir harekete geçilmesi için daha kaç çocuğumuzun ezilmesi gerekecek ?”
“Destek lütfen… #DayanışmaYaşatır”

Heybeliada'da 4 yaşındaki kız çocuğu akülü aracın altında kaldı Heybeliada'da 4 yaşındaki kız çocuğu akülü aracın altında kaldı Heybeliada'da 4 yaşındaki kız çocuğu akülü aracın altında kaldı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.