Heybeliada’da Korkutan Olay: Deniz 1 Metre Çekildi

Heybeliada’da Korkutan Olay: Deniz 1 Metre Çekildi
Yayınlama: 27.09.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

Heybeliada sahilinde deniz yaklaşık 1 metre çekildi. Jeoloji Mühendisileri yaşanan bu çekilmenin “depremin habercisi” olarak görülmesi için yeterli olmadığını kaydetti

Heybeliada’da Korkutan Olay: Deniz 1 Metre Çekildi

WHATSAPP HABER HATTI/HEYBELİADA: WhatsApp haber hattımıza gelen bir fotoğraf da, Heybeliada sahilinde denizin yaklaşık 1 metre çekildiği görülüyor. Vatandaşlar ise bu olayın depremin habercisi olmasından korkuyor. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Jeoloji mühendisleri “olayın depremin habercisi” olarak görülmemesini istedi.

Heybeliada sahilinde denizin yaklaşık 1 metre çekilmesi nedeniyle yosunlar ortaya çıktı. Sahile yakın bazı kayıkların karaya oturduğu görüldü. Olası bir depremden korkan vatandaşlar, denizin çekildiği alana giderek inceledi.

Heybeliada’da Korkutan Olay: Deniz 1 Metre ÇekildiDEPREM HABERCİSİ Mİ?

Konuyla ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz uzmanlar “Denizin çekilmesi rüzgarın değişiminde ve atmosferik koşullarda da olabilir. Bu çekilmenin sadece Heybeliada’da değil, Marmara kıyı boyunda var olup olmadığı araştırılmalı. Yaşanan bu gelişmeye, ‘depremin habercisi’ demek için yeterli değil” dediler.

Heybeliada’da yaşanan çekilme olayının da yine bir doğa olayı olan “gelgit”‘ten kaynaklandığı belirtildi.

Tek Haber Gazetesinin imtiyaz sahibi Murat Başbay ve Heybeliadanın sevilen esnafı Süleyman Durmuş, deniz suyunun çekildiği yerleri gezdi. Durmuş, “50 senedir Heybeliada’da yaşıyorum, böyle bir şey ilk defa görüyorum” dedi.

Heybeliada’da Korkutan Olay: Deniz 1 Metre ÇekildiHeybeliada’da Korkutan Olay: Deniz 1 Metre ÇekildiHeybeliada’da Korkutan Olay: Deniz 1 Metre Çekildi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.