Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın köşkü yeniden İBB’ye geçti

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın köşkü yeniden İBB’ye geçti
Yayınlama: 24.03.2024
A+
A-

İBB’nin uhdesinde olan daha sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne tescili yapılan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın köşkü tekrar İBB adına tescil edildi.

Şehzade Sultan Mehmet Vakfı adına tescil edilen köşk için İBB, köşkün tekrar İBB adına tescili için dava açtı. Hazırlanan bilirkişi raporunda, “Şehzade Sultan-Mehmet Vakfı’nın köşk üzerinde bir hakkının bulunmadığı, köşkün vakıf yoluyla meydana gelmesinin söz konusu olmadığı ve İBB’den alınmasının da hukuka aykırı olduğu” ifade edildi.

Adalar Asliye Hukuk Mahkemesi tarihi köşkün tapuda İBB adına kaydedilmesine, köşkün İBB’ye geri verilmesine karar verdi.

Hatırlanacağı üzere müzenin, restore edilerek yeniden açılması için Heybeliada’da yaşayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nihan Aydar, Change.org üzerinden imza kampanyası başlatmıştı.

Aydar: “Hüseyin Rahmi Gürpınar Heybeliada’nın sembolü, edebiyatımız için çok kıymetli. Eserleri okundukça, anıldıkça sonsuza dek yaşayacak. Buranın ‘Halk müzesi statüsünde’ yaşama güvencesiyle açılması için senelerdir çabalıyoruz. İmza kampanyasında 18 bin 200 kişiye ulaştık. Dijital imzaların yanı sıra ıslak imzalar da toplandı. Tüm bu imzalar tarafımdan yetkili devlet kurumlarına güncellenerek dilekçelerle belge niteliğinde yollanıyor. Evin açılmaya hazır hâle gelmesi için restorasyon çalışmalarının bir an önce başlatılmasını talep ediyoruz. Evin hak ettiği değeri ve özeni göreceği şekilde bir müze olarak okurlarıyla, sevenleriyle, halkla buluşmasını talep ediyoruz. Gürpınar’ın hatırası bunu hak ediyor. Bu müstesna kültür mirası nesilden nesile aktarılmalı.” demişti.

İLGİLİ HABER

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.