Huzur Toplantısı Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti.

Huzur Toplantısı Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti.
Yayınlama: 15.08.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:26
A+
A-

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği Huzur toplantısı Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti.

Toplantıya Adalar Kaymakamı Dr Mustafa Ayhan, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, Garnizon komutanı  katıldı. Adalar Belediye Başkanı Erdem gül ise toplantıya düğün gerekçesiyle 15 dakika geç katılması bazı kesimler tarafından İstiklal Marşı’nı okumamak için kasıtlı olarak geç katıldığını yorumunun yapılmasına sebep oldu. Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroüğlu’nun Büyükada ziyareti sırasında Anadolu Kulübü’ndeki toplantıda Erdem Gül İstiklal Marşını okumamış gelen tepkiler üzerine içinden okudum demişti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Adalar Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Resul Can ilk konuşmayı gerçekleştirdi. Can, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün bir düğün sebebiyle gecikmeli olarak toplantıya katılacağını belirterek  katılımlarından dolayı Adalılara teşekkür etti.

Daha sonra Adalar Kaymakamı Dr Mustafa Ayhan söz aldı.  Ayhan, kamu hizmetlerinin insanlara sunulmasından sorumlu olduklarını,  varlık sebeplerinin burada yaşayan insanlar olduğunu, ihtiyaçları ve sorunlar çözümünde bu anlayışla hareket ettiklerini belirtti.

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan

Adalar’a geldiğinde Kaymakamlık binasının çarşı merkezinde köfte dükkanlarının üzerinde olduğunu belirten Ayhan, kamu hizmet binasını lojmanın olduğu yere taşıdıklarını, Hükümet Konağı’nın ise onarılması gerektiğini belirtti. 2 yıldır projelerinin 2 nolu Kültür Vakıflar Koruma Kurulu’nda beklediğini belirten Ayhan, Özel İdarenin proje ihalesinin gerçekleştirdiğini ancak kurulda eksikliklerinden dolayı durduğunu söyledi. Ayhan: “ Şimdi onu hızlandırdık. Geçtiğimiz Perşembe günü uygulama projesi ile birlikte onaylandı. Önümüzdeki ay içerisinde ihaleye çıkacak. Burada olan kamu kurumlarımız var. Tapu, Nüfus, Vergi. Hizmet standartlarımıza uygun olmayan yerlerde hizmet vermeye çalışıyorlar. Yakın zaman tarihinde hükümet konağımızı onaracağız ve kamu hizmetlerini buradan sürdüreceğiz” dedi.

Okulumuzu boşalttık. 

Adalar İlçesi’nde 3 lise 3 ortaokul bulunduğunu belirten Ayhan, her adada da ilk ilkokul olduğunu belirterek, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ve 125 yıl Atatürk ilk eğitim ilkokulunun bulunduğu binanın oturulmaz raporu sebebiyle için yıkım kararı olduğunu ve binanın boşaltılarak kiralık bir binada hizmet verdiğini söyledi. Ayhan,  Halk Eğitim Merkezinin de oturulamaz raporu ve yıkım kararı olduğunu ancak yer bulamadıkları için taşıyamadıklarını, en kısa zamanda geçici olarak başka bir yere taşıyacaklarını altını çizdi. 

Türkiye’de örnek uygulama

Adalar Kaymakamı Dr Mustafa Ayhan 112 acil ambulans hizmeti ne değinerek, “ bu uygulama Türkiye’de örnek bir uygulama. Hasta 6 dakika gibi bir sürede ana karaya naklediliyor” dedi.

Yangın olmaması çok önemli

Adalar’da meydana gelen ufak/büyük yangınlara değinen Ayhan, kamu kurumları ve orman yetkililerin tedbirlerini arttırdığını belirtti. Ayhan: “İrili ufaklı ortalama her sene 10 yangın oluyor.  Yangın olmaması çok önemli. Böyle olaylara şahit olduğunuzda 110 ve emniyet müdürlüğümüze bildirin. Bazı Adalıların bile ormanda piknik yapmak için ateş yaktıklarını görüyorum. Yeşil ve güneşimiz var.  Yeşili korumamız lazım. Piknik yapılacak yerler mevcut. Mesire yerlerimizde mangal ateşini kontrollü bir şekilde yakmak imkanına sahibiz. Onun dışında hiçbir yerde piknik yapıp ateş yakamayız. Bu konuda Adalılardan yardım istiyorum. Adalar hepimizin” dedi.

Sosyal Yardımlar

Adalar ilçesinde Kaymakamlık üzerinden yapılan sosyal yardımlara değinen Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, “ Sosyal yardımlar yapıyoruz. İlçemizdeki ihtiyaç sahiplerine çeşitli isimler adı altında yardımlar yapıyoruz. 2018 yılında 1679 kişi ve 578 haneye 1.450. 348 TL yardım yaptık. 2019 yılında da 866 kişi 318 haneye 789.282 TL yardım yaptık. Bu yardımlar ne diye sorulacak olursa;  Bunlar şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, yaşlı aylığı, yakacak yardımı gibi değişik adlar altında sosyal yardıma muhtaç insanlara devlet kaynaklarıyla yardımlar yapıyoruz. Adalarımız sayfiye yeri olduğundan dolayı çok sayıda yaşlıyı ilçemizde barındırıyor. Bu insanların evlerinde günübirlik temizlik yapıyoruz.15 günde bir Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak. bu konuda bildiğiniz kimseler varsa bize bildirin. Yakında evde yatalak olarak hayatını sürdürmek zorunda olan Adalıların temizliklerini ozon tedavisi, ozon yöntemi ile temizliklerini yapacağız. Bu tip insanları muhtarlara ve bize bildiriniz” dedi. Ayhan ayrıca durumu müsait yaşlı vatandaşlarımızın evlerinde ufak tefek tadilat ihtiyaçları olan muhtaç insanların boya, badana, pencere, kapı buna benzer işlerini proje karşılığında merkezi kaynaklardan elde ettiğimiz kaynakla onarmayı düşündüklerinin altını çizdi. Yakacak yardımlarına değinin Ayhan, geçtiğimiz yıllarda yoğun bir şekilde yakacak yardımı yaptıklarını ancak bu yıl daraltmaya ve kısıtlamaya gittiklerini, bunun nedeninin ise havalarımızın temizliği bakımından doğalgaz olan evlere yakacak vermemeleri olduğunu belirtti. Ancak İhtiyaç olan vatandaşlarımıza kısıtlayarak yardım yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 

İnsanlar önce güvenlik diyor

Burada toplanılmasının amacının güvenlik ve asayiş konularının anlatılması olduğuna değinen Ayhan konuşmasını şöyle sürdürdü, “En önemli ihtiyaçlar arasında güvenlik önemli bir noktada. İnsanların ihtiyaçlarının içerisinde önce karnını doyurma sonra güvenlik geliyor.  Sosyal ihtiyaçlar bunlarda sonra geliyor. İnsan kendini güvende hissettiği zaman diğer ihtiyaçlara sıra geliyor. Emniyetimiz bu konuda ciddi gayret gösteriyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte günübirlik kişilerin adalarımıza gelmesiyle hafta içi kapasitesinin 20 katı hafta sonu da kapasitesinin 50 katı insanla ziyaretçileri ile baş başa kalıyoruz. Esnaf ve ticaret yapanlar için iyi olan bu durum burada yaşayan insanlarımız için eziyet haline gelebiliyor.  kronik meselelerimiz var hepimizin bildiği gibi. ulaşım noktasında ada içi ulaşımında geçtiğimiz kış başlattığımız ve yürüttüğümüz bir çalışma var. Paydaşlarımız da birlikte İBB, emniyet, tarım bir çalışma var. Belli bir yere geldik ancak mahalli seçimler araya girdi bu değişimi ve dönüşümü gerçekleştiremedik. Ada için şunu söyleyebilirim; Genel olarak ada içinde ulaşımla ilgili bir dönüşüm planlanıyor yani Adalar’da bugüne kadar ki ulaşım planı içerisinde yeni bir ulaşım planlaması yapılıyor, yapılması için çalışılıyor. İBB Bununla ilgili bir çalıştay planlaması başlattı, yürütüyor. Geçtiğimiz ay içerisinde Hayvan Hakları Koruma Komisyonu adamıza geldi. Büyükada’ya. Burada incelemelerde bulundu. Önümüzdeki aylarda raporlarını yayınlayacak. Bu çerçevede ilgili ilgili kuruluşlar emin olun çalışıyor, planlama yapıyor.  Geçtiğimiz aylarda valimiz Ali Yerlikaya da geldi. Konuyu 2 saat masaya yatırdık ve yapılması gerekenleri planlamasının yaptık. Eylem planı hazırlığı içerisindeyiz. Bu dönüşüm projesine sadece fayton, akülü araç, bisiklet olarak düşünmüyoruz. Bütününü kapsayacak şekilde yeni bir ulaşım planlaması hazırlanacak Eylül ayından itibaren bu çalışmaya başlamış olacağız” dedi. 

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül: “Çok devasa sorunlarımız yok”

Toplantıya 15 dakika gibi bir gecikmeyle katılan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ise “Adalarımızda çok devasa sorunlarımız yok” dedi. 

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül

Gül: “ 4 aydır görevi devralmış bir belediye başkanı olarak çok devasa sorunlarımız yok. Belki İstanbul’un diğer yerlerinde bekleyen abartılı, konveksiyonel sorunlarımız yok Ama küçük küçük birikmiş sorunlarımız var. Belki hepimiz birlikte el atsak kısa bir sürede çözebileceğimiz sorunlar var. Fakat el atmayı becerememişiz. Benim esas olarak gözlediğim durum bu ama olsun hayat devam ediyor, şehirler devam ediyor, insanlar devam ediyor, gelişme devam ediyor, tek bir noktada değiliz, bir yandan sorunlarımız birikirken bir yandan bunları çözme kabiliyetlerimizin de arttığını düşünüyorum. Şimdi bu toplantı bizim adaların huzur toplantısı. Bir bayram öncesine denk geldi. Onun için çok anlamlı ve yaz dönemindeyiz. Hepsi bir arada gelmiş durumda. Zaten geriye doğru 2 seçimde üst üste geldi. Bütün bunlar belki sorunları ele alıp yürümemiz önündeki engeller olarak görülebilir. Benim takvimimi de yavaş yavaş adanın takvimi de Sayın Kaymakamımız da çok net bir şekilde anlattı sonbahara doğru akıyor. Yani Eylül, Ekim’e doğru akıyor. Bu konuşmaları biraz daha arttırabilirsek belki bu kadar büyük toplantılar değil, daha dar ama buranın içinden toplantılarla mutlaka konuşarak gidersek sorunlarımızı çözebilme umudumuzun yüksek olduğunu görüyorum. Bilinçli bir insan topluluğumuz var. Belki başka yerlerde bulunamayacak kadar bilinçli bir insan topluluğumuz var. Kendi ilçesinin sorunlarına genel olarak duyarlı ilgili belki bu duyarlılığı ve ilgili oluşu bir adım atarak yürüyüşe çevirmek gerekiyor” dedi.

Adalarımız örnek teşkil eden bir ilçe

Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl

Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl ise, Adalarımız diğer yerlerden farklı olarak  farklı kültürlerden insanların bir arada huzur ve barış ortamı içerisinde yaşadığı örnek teşkil bir ilçe olduğunu belirtti. Bingöl: “Polis teşkilatı olarak huzur ortamını korumak adına güvenlik hizmetleri noktasında mesai gözetmeksizin bunu kendimize vazife bildiğimizi belirtmek istiyorum. Gelişen teknoloji ve şehirlere göçün akmasıyla birlikte suçun tanımı, suçun profili değişiklik arz etmekte. Bu sebeple polis ve halk ile organize bir çalışma ortamı sağlanması gerekiyor.Bu noktada asayiş birimimiz olmak üzere tüm birimlerimiz ile sonsuz bir güven ve koordinasyon içinde çalıştığımızın altını çizmek istiyorum. Emniyet teşkilatımız her birimiyle canla başla gece-gündüz demeden görev yapan tüm personelime hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.  Ayrıca vatanımız için kendini feda etmekten kaçınmayan aziz şehitlerimize, gazilerimize ve ailelerine minnettarım. 

Sadece emniyet birimleri ile suç önlemek mümkün olmadığını belirten Bingöl, özellikle sivil toplum örgütlerinin, kuruluşların ve adalı vatandaşlarımızın meydana gelen konuları bildirmeleriyle gerekli önlemleri aldıklarının altını çizdi. Polis Merkezlerinin vatandaşa en iyi bir şekilde hizmet sunabilmesi için internet alt yapısını oluşturduklarını belirten Bingöl, Kınalıada karakolunun prefabrik bir yerde hizmet verirken yenileyerek yeni yere taşındıklarını söyledi.

Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl: “Geldiğimizde mobese kameraları 16 taneydi şuan 28 kamera ile hizmet vermekteyiz. Bunlardan 16 adet  Büyükada’da, 4 adet Heybeliada’da, 4 adet Burgazada’da, 4 adet Kınalıada’da olmak üzere giriş ve çıkışlar MOBESE ile kontrol altında. 24 saat takip edilmekte” dedi. 

Uyuşturucu noktasında ilçe sıralamasında 35. Sırada olduklarını belirten Bingöl, ada nüfusu yazlık ve kışlık anlamda bakıldığında iyi bir durumda olduklarını gördüklerini belirtti. 40 yıllık mazisi olan Maden Karakolunu faaliyete geçirdiklerinin altını çizen Bingöl, Heybeliada’da Çocuk Büro Amirliğini faaliyete geçirdiklerinin altını çizdi.

Daha sonra vatandaşların soruları dinlenip cevaplandı…


Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.