Huzur vardı o günde

Yayınlama: 27.06.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Eskiye kaydı gönlüm geçen gün, evet geçen gün ki aslında diğer günlerden pek farkı yoktu eğer tekrarlanan bir seçimin heyecanına kapılmamış olsaydı gönül, eğer gönül, yorgun geçen bir hafta sonu olarak görmeseydi ağaran günü.

23 Haziran 2019 günü, T.C. vatandaşlarının ikamet ettiği ilçelerinden uzaklaşamadıkları hatta vatandaşlık görevlerini yerine getirebilmek için yurdun diğer bölgelerinden, yurt dışından, akın akın İstanbul’a, seçmen sandıklarının başına geldikleri bir Pazar günüydü.

Ada vapurları, motorlar, Adalıları kayıtlı oldukları sandık başlarına ulaştırmak için seferlerini aksatmadılar. Yaşlısı, genci, hastası, sakatı, bastonuyla, tekerlekli sandalyesi ile pusetlerle, kimi vatandaş bir gün öncesinden, kimi insan da Pazar sabahından yollara düştüler. 

Her yönü ile farklı bir seçim süresi yaşamamız sadece İstanbulluları değil tüm ülkeyi heyecanlandırdı ama ben yaşadığım o kısacık günde hiç ummadığım farklı bir hayranlık yaşadım.

O gün, Ada yolcuları öyle güzel bir insan profili sergilediler, iskelelerdeki giriş çıkışlar o kadar düzenli, yolcular o kadar düzgün, o kadar görgülü, kalabalığa rağmen itiş kakış olmadan, konuşmalar seviyeli, selâmlaşmalar ve öyle bir nezaket ki son yılların kargaşasında görünmeyen ve unutuldu sanılan insan kalitesini hatırlamak ve tekrarını göz kirliliği olmadan, gürültü kirliliği olmadan yaşamak bende hayranlık yarattı.

Bu olumlu intibaların içinde beni üzen bir şey var. Bu güzel insanlar niçin ikametgâh kayıtlarını Adalara taşımamışlar? Prens Adaları Belediyesi Adalara kayıtlı insan sayısına göre İBB’den hizmet talep edebildiğine göre, kayıtların önemi binlerce kez yazıldı ve anlatıldı.

Sağlık sektöründe Adalar İlçesinde kaydedilen gözle görünür gelişmelere rağmen ne yazık ki hâlâ Adalar İlçesinin yoğun bakım ünitesi bile olan bir hastaneye ihtiyacı var. Acil kurtarma ekibi olmadan çalışan hasta nakil aracı, Adalardaki doktor sayısı yeterli olmuyor.   

Vapur tarifelerinin sonbahar ve kış mevsim ihtiyaçları düşünülerek düzenlenmemesi de tedirginlik yaratıyor. Ben de kaydımı Adalara alamıyorum fakat inanıyorum ki Adalılar güven bulsa, yaz ve kış Adalarda ikamet edenlerin sayısı artar.      

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.