İBB Başkanı İmamoğlu:” Adalar’da ‘Ada balı’üreteceğiz”

İBB Başkanı İmamoğlu:” Adalar’da ‘Ada balı’üreteceğiz”
Yayınlama: 24.09.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi sanat ve meslek eğitimi kursları, İSMEK, bugün yeni bir döneme başlıyor” dedi.

“Yeni iş arayışında olan vatandaşlarımızın da uzaktan eğitimde Enstitü İstanbul İSMEK’i daha çok tercih ettiğini görüyor ve istihdam hedefli olan uzaktan eğitim programlarımızın sayısını artırıyoruz” diyen İmamoğlu, eğitim programlarının akademisyenlerin görüşleri doğrultusunda, 4 temel kategoride yapılandırıldığını aktardı. Kategorileri; ‘Mesleki Eğitimler’, ‘Kişisel Gelişim’, ‘Güzel Sanatlar’ ile ‘El Sanatları ve Zanaat’ olarak sıralayan İmamoğlu, 4 dalda, 22 alanda pek çok yeni eğitim programını bu yıl içinde İstanbullulara ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

ADALAR ÖRNEĞİNİ VERDİ

“İstihdama Dayalı Sosyal Kalkınma Projeleri ile İstanbul’da yaşayan dezavantajlı grupların iş gücüne katılmasına yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyoruz” diyen İmamoğlu, konuyu şöyle örneklendirdi:

“Adalar ilçesinde, yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığımız ‘Arıcılık Alanında Kadın Üreticiler Yetiştirme’ projesi, bu çalışmalarımızdan özel bir tanesi. Projeyle, Adalar ilçesinde, arıcılık alanında kadın istihdamı ile bölgenin florasına uygun arılarla, ‘Ada balı’ üretimi gerçekleştirmeyi ve üretilen arı ürünlerini markalaştırmayı hedefliyoruz. Enstitü İstanbul İSMEK öncülüğünde gerçekleşecek projede; kadın katılımcılar, başta bal olmak üzere, çeşitli arı ürünleri üreterek, doğrudan ürün satışı yapabilecekler. Bu şekilde, Enstitü İstanbul İSMEK’ten eğitim alan İstanbullular, düzenli bir gelir elde etme fırsatına kavuşmuş olacaklar.”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.