İBB Genel Sekreteri Volkan Demir, Adalar’da Hayata Geçirilen Projeleri Açıkladı

Yayınlama: 19.09.2026
Düzenleme: 19.09.2026 09:30
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, Adalar ilçesinde son dönemde tamamlanan çalışma ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi

Demir, Adalar’da fayton döneminin sona ermesinin ardından ulaşım için 150 ‘Adamini’ ve 100 ‘Adabüs’ olmak üzere toplam 250 elektrikli aracın hizmete alındığını belirtti. Deniz ulaşımında Maltepe-Adalar ile Tuzla-Pendik-Büyükada hatlarının açıldığını ve restore edilen Paşabahçe Vapuru’nun yeniden seferlere başladığını kaydetti.

Altyapı çalışmaları kapsamında İSKİ aracılığıyla Adalar’a 353 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Demir, bünyesinde Psikolojik Danışmanlık Merkezi, İSKİ Çözüm Merkezi ve İBB Koordinatörlüğü’nü barındıran Ek Hizmet Binası’nın açıldığını aktardı.

Açıklamada öne çıkan diğer projeler şunlar oldu:

Tarihi ve Sosyal Alanlar: Restorasyonu tamamlanan Büyükada Taş Mektep; sergi salonu, kütüphane ve çalışma alanlarıyla yeniden açıldı. Büyükada Nizam Camii yeniden inşa edildi, Büyükada BELTUR Otel hizmete girdi.

Park ve Meydanlar: Büyükada Atatürk Meydanı, Balıkçı Barınağı Sahil Parkı, Heybeliada İsmet İnönü Parkı ile birlikte İzzet Orbay, Özgürlük ve Demokrasi, Tepeköy, Aydoğdu ve Demirtaş parkları yenilendi.
Çevre ve İstihdam: “Adalar Geleceğe Dönüş” sıfır atık projesi başlatıldı, Kent Temizlik Hizmet Birimi kuruldu ve Adalar Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı.

Prof. Dr. Volkan Demir, Adalar’da ve İstanbul genelinde eşit hizmet anlayışıyla çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Subscription Form
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.