II. Geleneksel Sanatlar ve Ustalar Çalıştayı

II. Geleneksel Sanatlar ve Ustalar Çalıştayı
Yayınlama: 15.04.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü koordinatörlüğünde “II. Geleneksel Sanatlar ve Ustalar Çalıştayı” Başlıyor…

15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü koordinatörlüğünde “Taşlıhan Butik Otel” sponsorluğu ile Beykoz’da gerçekleşecek sanat çalıştayı Türkiye’deki olgunlaşma enstitülerini bir araya getirecek. 

Geleneksel sanatlarımızın icra edileceği çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Sayın Ahmet Vefa GÜLER ve bakanlık yetkilileri de katılarak yerinde incelemelerde bulunacak. Açılışına, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Yusuf GÜRLEK ve Taşlıhan Butik Otel Yönetim Kurulundan Fatih ÇOBAN ve Serhan ÇOBAN  ’ın da katılacağı çalıştay beş gün sürecek yoğun bir program içeriyor. 

Türkiye’deki olgunlaşma enstitülerinin katılacağı çalıştayın amacı; geleneksel sanatlarımızın asıllarına uygun bir şekilde icra edilerek gelecek nesillere aktarılmasına vesile olmak, geleneksel Türk sanatlarına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak, geleneksel sanatlarımızın doğru uygulamalarla temsil edilmesi gerektiğinin algısını oluşturmaktır. Yoğun çalışma koşullarında, araştırma ve gelişim süreçlerini ertelemek zorunda kalan sanatçılarımızı bir araya getirerek başarı ve performanslarını değerlendirmelerine, mesleki bilgi ve birikimlerini karşılıklı diyalog ortamında paylaşmalarına teorik ve uygulamalı olarak imkan sağlayan çalıştayın oldukça yoğun bir programı var.

Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kırklareli, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Tokat ve Trabzon olgunlaşma enstitülerinin uzmanlık alanlarından ustaların katılacağı II. Geleneksel Sanatlar ve Ustalar Çalıştayın’da İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü de restorasyon ve konservasyon konulu bir seminer verecek

Taşınabilir kültür varlıklarımızın korunması, onarımı ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılabilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk kez Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsünde kurulan “Restorasyon Konservasyon Laboratuvarı”  danışmanı konservatör Dr. Ragsana HASANOVA tarafından verilecek seminer yoğun ilgi görüyor.

II. Geleneksel Sanatlar ve Ustalar Çalıştayına katılan sanatçıların çalıştay boyunca yaptıkları eserler 19 Nisan Cuma günü İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsünde sergilenecektir.


İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.