İngiliz kraliyet Donanmasına ait HSM DUNCAN D37 İstanbul’da

İngiliz kraliyet Donanmasına ait HSM DUNCAN  D37 İstanbul’da
Yayınlama: 12.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:36
A+
A-

İngiliz Kraliyet Donanmasına ait  HMS Duncan D37 İstanbul’a geldi. Savaş gemisinin  Büyükada’da sözde insan hakları savunucularının korunmasına yönelik eğitim programı adı altında yapılan toplantı sıralarında İstanbul’da olması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

İngiliz kraliyet Donanmasına ait HSM DUNCAN D37 İstanbul'da

İstanbul Büyükada’da sözde insan hakları savunucularının korunmasına yönelik eğitim programı adı altında yapılan toplantının, ABD (CIA) ve İngiliz (MI6) istihbarat teşkilatlarının kontrolü ve güdümünde yapıldığı iddialarının ortaya çıkması ve o tarihlerde hayalet gemi olarak adlandırılan İngiliz Kraliyet Donanmasına ait olan HSM DUNCAN D37’nin İstanbul’da olması  akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Savaş gemisini haber yapan ilk Ada Gazetesi

İngiliz Kraliyet Donanmasına ait  HMS Duncan D37 İstanbul’a gelmesi haber olarak basında geçmemesi dikkat çekti. Bu tür savaş gemilerinin haberlerinin ilk sayfalarında yapan basın, en son 29/04/2017 günü İstanbul’da bulunan  HMS Daring D 32’i birinci sayfadan haber yapmıştı.

15 Temmuz darbe gecesi  it sürüsü gibi sağa ,sola, yurt dışına kaçan hainler akıllara geldiğinde bu savaş gemisinin toplantı tarihi günü burada demirlemesi dikkat çekiyor.

Büyükada toplantısına ilişkin edindiği bilgileri Star’la paylaşan Deligöz, “15 Temmuz 2016 tarihinde Büyükada Splendid Otel’deki toplantıya katılan hainlerin listesini yaptığım araştırmalar ve çalışmalar sonucu ortaya çıkardım. Büyükada’da bu hainlerin, kirli emeller için kullandığı 4 otel ve ayrıca birkaç İngiliz vatandaşlarına ait villaların olduğu ortaya çıkardık. Bu nedenle, aynı zihniyetteki hainler kendilerine güvenli bir liman olarak gördükleri Büyükada’da başka otel aramaya ve deşifre olmayacakları ortamlar bulmaya çalıştılar” dedi.

Geminin teknik özellikleri

Ağırlığı 8,000 ton; Uzunluğu, 152m; genişliği : 21.2m,  190 Mürettebatı  olan gemi hayalet gemi olarak adlandırılıyor.

İnşaat sırasında, ilk yılının büyük bir kısmı, bir gaz türbini, orta çaplı silah, Sea Viper silah silosu gibi büyük ekipmanların kurulumu ve M25’i yaklaşık üç kez daire içine alan yeterli elektrik kablosuyla bir araya getirildi. Silah yeteneğinin yükseltilmesi ve bunlarla ilgili denemelerin ardından HMS Duncan, dünya çapında operasyonel görevler üstlenmeye hazırlandı.

İstanbul’dan Karadeniz’e doğru hareket etti…

İngiliz Kraliyet Donanmasına ait  HMS Duncan D37 16.07.2017 günü bağlı bulunduğu iskeleden Karadeniz’e doğru hareket etti.

İngiliz kraliyet Donanmasına ait HSM DUNCAN  D37 İstanbul'da

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.