İŞKUR’dan Üniversite Öğrencilerine Destek

İŞKUR’dan Üniversite Öğrencilerine Destek
Yayınlama: 26.06.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Yunus YELMEN İŞKUR’un Üniversite öğrencilerine yönelik düzenleyeceği Sosyal Çalışma Programları hakkında açıklamalarda bulundu. İŞKUR’un yeni projesi ile ilgili İŞKUR İl Müdürü Yunus YELMEN şunları söyledi:

Üniversite öğrencileri için yaz tatillerinde ekstra gelir kaynağı oluşturmak amacıyla İŞKUR ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen İŞKUR sosyal çalışma programı için başvuru süreci 25 Haziran tarihinde başladı. Üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu hizmetlerine katılarak sosyal sorumluluklarını yerine getirebilecekleri, diğer yandan meslek becerilerini geliştirerek iş tecrübesi edinebilecekleri bir aktif işgücü piyasası programı olan Sosyal Çalışma Programı için başvurular 28 Haziran da sona eriyor, dedi.

Başvuru şartlarına da değinen İl Müdürü Yunus YELMEN, haftada 3 gün ve her gün için 67,36-TL ödenecek olan programa 18 yaşını doldurmuş, Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencileri başvurabilecek ve başvurular İŞKUR’un internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Ayrıca 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sonu itibarıyla genel akademik not ortalaması, not döküm cetvelinde (transkript) 4’lük sistemde 2’nin, YÖK’ün “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları” tablosunda 53.33’ün veya varsa üniversitelerce ayrıca belirlenen başarı puanının altında olan öğrenciler programa katılamaz. Bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarında olduğu gibi not ortalaması hesaplanamayan öğrenciler için ilgili dönem itibarıyla başarısız olanlar da programa katılamaz.

Detaylı bilgi için www.iskur.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz, ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.