İsmailağa Cemaati ‘Cübbeli Ahmet’ ile bağlarının kalmadığını açıkladı: Cemaat hakkında neler biliniy…

İsmailağa Cemaati ‘Cübbeli Ahmet’ ile bağlarının kalmadığını açıkladı: Cemaat hakkında neler biliniy…
Yayınlama: 28.03.2024
A+
A-

  • Mahmut Hamsici
  • BBC Türkçe, İstanbul

Cübbeli Ahmet Hoca

Kaynak, Getty Images

Bu haber BBC Türkçe’de ilk olarak 30 Mayıs 2019‘da yayımlanmıştı

İsmailağa Cemaati, kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile bağlantılarının kalmadığını açıkladı.

Cemaatin resmi X hesabından yapılan açıklamada Ahmet Mahmut Ünlü’nün “cemaatin mahremini ortaya saçtığı”, Hasan Kılıç’a “hürmetsizlik ettiği” ve cemaati dağıtmak için çalıştığı ifade edilerek, “Şeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca’yı Reddetti” denildi ve “Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadeleri kullanıldı.

Twitter paylaşımını geçin, 1

Twitter içeriğine izin veriyor musunuz?

Bu makalede Twitter içeriği bulunmaktadır. Çerez ve diğer teknolojileri kullanıyor olabilirler, bilgisayarınıza herhangi bir şey yüklenmeden önce sizin rızanızı alırız. İzin vermeden önce çerez politikasını okumak ve gizlilik politikasına göz atmak isteyebilirsiniz. Bu içeriğe ulaşmak için lütfen “kabul et ve devam et” seçeneğine tıklayın.

Twitter paylaşımının sonu, 1

Cübbeli Ahmet ise buna karşılık olarak sosyal medyadan yaklaşık 4 saatlik bir video yayınlayarak “Tarikat Hasan Efendi’nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi’nin müridiyse ben de Mahmud Efendi’nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek?” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.