İstanbul Valiliği Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gezi programı düzenledi

İstanbul Valiliği, düzenlediği özel bir organizasyonla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na bir gezi gerçekleştirdi. Valilikten yapılan açıklamaya …

İstanbul Valiliği Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gezi programı düzenledi
Yayınlama: 26.06.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

İstanbul Valiliği, düzenlediği özel bir organizasyonla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na (Yassıada) bir gezi gerçekleştirdi. Programda, 960 Salonu’nda Vali Yerlikaya’nın moderatörlüğünde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle istişarelerde bulunuldu.İstanbul Valiliği Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na gezi programı düzenledi

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na (Yassıada) düzenlenen gezi programı kapsamında ilk olarak gazeteci Murat Bardakçı, Yassıada yargılamalarının yapıldığı Hasan Polatkan Spor Salonu’nda, 27 Mayıs darbesi ve yargılamalarda yaşananlarla ilgili bir sunum yaptı.

Oturumda konuşan Vali Yerlikaya, 27 Mayıs darbesinin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. Yerikaya, boyu 740 metre eni ise 185 metre olan bu küçük adada büyük acılar yaşandığını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

“İsmi yassı ama namı yaslı olan bu ada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle yeni bir çehreye büründü. 27 Mayıs 2020 tarihinde de ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ adıyla açıldı. Bu müstesna adadan özellikle gençlerin alması gereken birçok ders var. Bu yüzden Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na daha çok geleceğiz. Öğrencilerimizle, gençlerimizle, gazetecilerle, akademisyenlerimizle bu adayı gezeceğiz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.