İşte Adalar’da herkesi sokan sivrisinek

İşte Adalar’da herkesi sokan sivrisinek
Yayınlama: 05.06.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

Adalar’ı istila eden Asya Kaplanı sivrisineği bugünlerde Adalılara zor anlar yaşatıyor.

Adalılar ise, “bu soruna bir çözüm üretir ilaçlama yaparsalar evimizde o zaman rahat uyuyabiliriz” diyorlar

Adalar’ı istila eden Asya Kaplanı sivrisineği bugünlerde adalılara zor anlar yaşatıyor. Nereden geldiği belli olmayan ve bir anda ortaya çıkan sinekleri gören vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. Kaldırımlarda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar, ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını belirtti. Bazı vatandaşlar Asya Kaplanı sivrisineği kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

İBB’nin her sene düzenli olarak Karasinek ve Sivrisinek ilaçlaması yaptığı biliniyor. Adalılar ise, “Adalar Belediyesinin İBB’nin ilaçlama arabalarını beklemek yerine kendisinin de ilçe belediyesi olarak Adalıların bu sorununun çözümüne katkıda bulunması gerekiyor” diye sitemlerini dile getirdiler.

Yetkililer ise “.. Bu yıl karşımıza çıkan sivrisinek türü alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor ancak ölümcül bir etkisi yok. Yeteri kadar ilaçlama yapılıyor mu bilmiyoruz.” dediler.

Sivrisineklerin ısırdığı yerlerde aşırı kaşıntı ve ödem oluştuğu belirtildi Uzmanlar, sivrisineğin ‘Asya kaplanı sivrisineği’ olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı. Açıklamada, Güneydoğu Asya’da birçok tropikal hastalığın kaynağı olarak gösterilen ‘Asya kaplan sivrisineği’nin iklim değişikliği ile birlikte Avrupa’dan sonra Türkiye’de de görülmeye başlandığı belirtildi. Adalar’da görünen söz konusu sivrisinekle mücadele edilmesi için ekiplerin harekete geçerek, ilaçlama yapması ve vatandaşlara uyarılarda bulunulması gerektiği belirtildi. Yetkililer, vatandaşlara da uyarıda bulunarak, sivrisineklerin üremesine olanak sağlayan her türlü su birikintisi ile kova, bidon, saksı altı, atık lastik gibi malzemelerde su birikmesinin önlenmesi, üstlerinin kapatılması veya biriken suların sık sık değiştirilmesi gerektiğini bildirdi. Hayvan su yalaklarının ve çeşmelerin çevresindeki su birikintilerinin giderilmesi ve bunların akar hale getirilerek kokunun önüne geçilmesi istendi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.