İzzet Günay: “Hodri Meydan!”

İzzet Günay: “Hodri Meydan!”
Yayınlama: 01.09.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

İzzet GÜNAY Boğaziçi çocuğudur. Sarıyer’de doğmuş, Salacak’ta büyümüş, Heybeliada’da okumuştu.
İzzet Günay: "Hodri Meydan!"
İzzet, şimdi kendine güvenen bütün artisleri 33 dakikalık rekorunu kırmaya davet ediyor, “Hodri meydan !” diyor. Ve sözlerine şunları ekliyor: “Gelecek yıl bu rekoru 30 dakikanın altına indirmeye çalışacağım.” İzzet, kuvvetli kulaçlar attı, kollarının kuvvetini ispat etti. Resimde, iki hisarın ortasında (üstte), Anadoluhisarı’ndan 100 metre kadar açıkta (solda), bir ara dinlenirken (altta solda) ve Rumelihisarı önlerinde (altta) görülüyor.

“İzzet GÜNAY Boğaziçi çocuğudur. Sarıyer’de doğmuş, Salacak’ta büyümüş, Heybeliada’da okumuştur. Bir zamanlar Deniz Harp Okulu’nun lise kısmında öğrenci olan İzzet GÜNAY, yerli film artistleri içinde en iyi yüzen yıldızdır. Geçen hafta, 32 yaşında olmasına rağmen Boğaz’ın en akıntılı yerini geçti ve Anadoluhisarı’ndan Rumelihisarı’na 33 dakikada ulaştı.”

Ses Mecmuası/ Temmuz 1966 / Sayı:31
ADAGAZETESİ – Nostalji haber

İzzet GÜNAY kimdir?
Doğum Tarihi – Yeri: 21 Ağustos 1934 – İstanbul, Sarıyer
İzzet Günay, 21 Ağustos 1934’te Sarıyer’de doğdu. Ayazma İlkokulu’nu bitirdi. Ortaokul öğrenimine Paşakapısı Ortaokulu’nda devam etti. Liseye Heybeliada Deniz Lisesi’nde başladı, fakat askeri okulu yarım bırakarak Haydarpaşa Lisesi’ne geçti. Lise döneminde tiyatro ve müzikle ilgilendi. 1957 yılında Haldun Dormen’in CEP Tiyatrosu Okulu’nda sahneye çıktı.

Ağaçlar Ayakta Ölür (1963) filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ”En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. Bir süre sahneye çıkarak Klasik Türk Sanat Müziği solistliği yaptı. 1985 yılında antika üzerine dükkân açtı. Uzmanlık alanı olan koleksiyonculuk ve antika konusunda danışmanlık yaptı. 4. Yeşilçam Ödülleri’nde Kültür Sanat Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.