Kadın ve Sanat Festivali İstanbul Etkinlikleri Başladı

Kadın ve Sanat Festivali İstanbul Etkinlikleri Başladı
Yayınlama: 09.03.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

14.Uluslararası Marmaris Kadın Sanat Festivalinin İstanbul etkinlikleri Seçkin davetlilerin katıldığı Kadıköy Sineması Kültür ve Sanat Galerisinde açılan “Kadın ve Yaşam” Karma Sergisi ile başladı. 11 Mart Pazartesi gününe kadar her gün saat 14.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek

Sanat danışmanlığını Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Refik Aziz’in yaptığı sergiyi Azerbaycan İstanbul Konsolosu Yadulla Paşayev’in  yanı sıra  bir çok ünlü yazar, ressam, fotoğraf  tiyatro sanatçısının katıldığı açılışta bulunan Yeşilçamlı yönetmenler anıları ile ortamı renklendirdiler. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Çini Ana Sanat Dalı’ndan  mezun olan ve halen Sultanahmet’te Caferağa Medresesi’nde çini tasarımı ve uygulama dersleri vermekte olan Emel Gemici’nin eserlerinin izleyenleri büyülediği sergide bir çok yeni eser için siparişi alındı.
Sergi katılımcılarından Eğitmen Ressam Sema Ortaköylü’nün “IşıK Saçan Kadın” eseri beğeni topladı. Sergide çarpıcı enstalasyonu ve desenleri ile ilgi toplayan Suzan Batu Nisan Ayı içerisinde uzun zamandır yaşadığı Nevyork’taki atölyesinde ürettiği koleksiyonunu burada Fuaye Sanat Galerisinde sergilemeyi düşündüğünü belirterek  “Burası çok hoş ve sıcak bir ortam, ayrıca birçok sanat insanı ile burada karşılaşıp tanışabiliyor ve sanat üzerine tartışabiliyorsunuz” dedi. Refik Aziz Atölyesi öğrencileri hocalarını sevgi ile kucaklayarak bu sergiyi tablolarının önünde fotoğrafladılar. Atöyenin yetişkin Ressamı Dilber Şahan “Bu mekanda yeni sergi projelerinde arkadaşlarımla birlikte yer almalıyım” dedi. Bu sergiye yağlıboya bir tablosu ile katılan 12 Mart Günü kişisel “İz Bırakan Kadınlar – Devam eden Güzellik” sergisi ile festivalin konuğu olacak İranlı Ressam Arezou Behrang böyle bir etkinlik içerisinde bulunmaktan son derece mutluyum diyerek hislerini dile getirdi.   

 “Kadın ve Yaşam” Karma Sergisine Benövşe Ağayeva, Ela Yılmaz, Nevin Şahman, Sabahat Bayar, Sema Gözen Ortaköylü, Prof. Dr. Refik Aziz Atölyesi, Aysu Askarlı
Gülfizar Ersaygılı, Hanife Akdağ, Maryam Paşalı, Meral Erel, Zeynep Ezgi Batmaz, Zeynep Ulaşkan, Dilber Şahan resimleriyle, Emel Gemici Çini çalışmalarıyla,  Erol Ünal
ve Esmeri Alev Ekebaş Fotoğraf çalışmalarıyla, ayrıca Zekiye Tecim Tellioğlu, Selma Sonat, Raşit Öztürk, Mustafa Ali Kasap, Arezou  Behrang, Ayten Taşpınar, Gülnur Efendioğlu, Necdet Öksüz, Suzan Batu, Özgür Şanlı Konuk Sanatçı olarak sergiye katıldı.

TÜRKAN SAYLAN TABLOSU ÇAĞDAŞ SANATI DESTEKLEME DERNEĞİNE TESLİM EDİLDİ

Geçen yılki Kadın ve Sanat Festivalde Prof Dr. Türkan Saylan’a verilen “Yaşam Boyu Sanat” ödülü takdimi sırasında Prof. Dr. Refik Aziz tarafından yapımına başlanan tablo bir yıl sonra  bu açılışta yuvasına gitmek üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Koordinatörü Bahri Bilge’ye teslim edildi. Bahri Bilge “Türkan Saylan’ın  ışığında toplumun gelişmesine yönelik çalışmalarımızı her gün daha ileriye götürüyoruz. Destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi. Kültür Kentleri işbirliği ile Hakkı Gümüştaş yönetiminde devam eden “Yazar Yağmuru” programında Güzel Bakır, D. Ali Gültekin, Nurcan Elver ve Ülkü Arslan kitaplarını  imzaladılar, ziyaretçilerle sohbet ettiler.

GELENEKSEL “KIRILMAYAN KALEM” ÖDÜLÜ EROL ÜNAL’A VERİLDİ

Festivalin bu yıl ki “Kırılmayan Kalemlerinden”  biri yıllardır özgür bir gazeteci olarak sanat haberlerini  medyanın birçok kanalından sanatseverlere ulaştıran Erol Ünal’a verildi. Sergiye Çomakdağı’nın Güzel ve Gülen Yüzü adlı fotoğrafı ile katılan Erol Ünal sanatı halkla buluşturan böyle bir mekan kazandırdıkları için Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat’a ve Kadıköy Sineması sahibi Funda Kocadağ Salciccia ile ailesine teşekkür etti.

FESTİVAL PROGRAMI

• 12 Mart Salı 18:00’de Arezo Behrang “İz Bırakan Kadınlar” Portre Resim Sergisi açılacak. Sergi 17 Mart Pazar gününe kadar her gün saat 14.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

• 18 Mart Pazartesi 18:00’de Mustafa Ali Kasap “Zaferden Zafere Kadın Efeler” Resim Sergisi açılacak. Sergi 27 Mart Çarşamba Dünya Tiyatrolar gününe kadar her gün saat 14.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

• 21 Mart Perşembe 16:00 – 21:00 saatleri arasınra Dünya Şiir Günü Kadın Şairler Manifestosu, Şiir Gibi Bir Dünya Söyleşisi ve Yazarlar İmza Günü yapılacak.

• 27 Mart Çarşamba günü Dünya Tiyatrolar Günü Ulusal ve Uluslararası Dünya Tiyatrolar Günü Bildirgelerinin Okunması ve Söyleşisi yapılacak.

Kadıköy Sineması Fuaye Sanat Galerisi sergi, kitap tanıtımı,ve imza günü ile söyleşi talepleri için Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği 0532 314 88 38’nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Haber: Erol Ünal

Fotoğraflar: Umur Ozlüer

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.