KALALIM SAĞLICAKLA

Yayınlama: 28.02.2014
Düzenleme: 06.01.2022 18:57
A+
A-

Bir insana dilenecek en güzel şeydir, sağlık.

Doğmayan çocuğun bile sağlıklı olmasını isteriz. Ruhta sağlık, bedende sağlık, sağlıklı düşünmek, sağlıklı yaşamak en büyük emelimizdir. Prens adalarında son döneme kadar sağlık sorununun düzeltilmesi gerekirken, maalesef adalara dolan yazlıkçıların ve günübirlik ziyaret eden vatandaşların sayısına ters orantılı olarak sorunun daha da vahim bir noktaya geldiğini üzülerek görüyoruz. Bu durum kışlıkçıların azalmasına yol açarken, ada esnafının da kış aylarında çalışmasını ve sosyal yaşamı engelliyor.

Kınalıadada sağlık sorununun ciddi olarak ele alınması Nilgün kızımızın amansız hastalığa yakalanması ile başlamıştır. Nilgün için Avedis Hilkat Beyin başlattığı kampanyaya ada halkı gönülden katılmış fakat tüm çabalara ve harcamalara rağmen Nilgün hakkın rahmetine kavuşunca elde bir miktar para kalmıştır.

İşte o andan itibaren Türk Kızılayı Adalar Şubesi durumu ele almış ve Yönetiminde bulunan Avedis Beyi hasta taşıma aracı alımı ile görevlendirmiştir. Eldeki paraya bir miktar da katarak alınabilecek en modern ve kullanışlı aracın ada sularındaki showu ilgi ile izlenmiş fakat “Nilgün” motorun devreye geçmesi için önüne engeller çıkmıştır.

Bu kez, bankada hazır bulunan bir miktar paranın adamızın sağlık sorunları için harcanmasına karar verildiğinde, ihtiyaçlarımız göz ardı edilmiş, ambülansımızı bile yenilemek için fırsat tanınmamıştır.

Aile Sağlık Hekimliğinin de getirdiği artılar ve eksiler, ikametini adaya almak istemeyen adalılarımızın da etkisi ile Prens Adalarına yeterli hizmet getirilememiştir.

Ferdi başvuruların yetersiz kaldığı bu devrede Türk Kızılayı, Heybeliada’da bir doktorun sürekli ikamet etmesini sağlamış ve yine Heybeliada Su Sporları Kulübünde resmi makamların katılımıyla düzenlediğimiz toplantıda Sağlık Bakanlığı nezdinde bu en önemli ada sorununa son notayı koymak amaçlı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Durum böyle iken ve herkesçe bilinirken, başka bir girişim elbette ki hoş karşılanır yeter ki bunca emeğe saygı gösterilsin, iyi niyetle fakat çalışmaların ne düzeyde olduğu bilinmeden, sormadan yapılan girişimlerin…belki de…aksamalara yol açacağı bilincinde olunsun.

Sağlık bizim, sorun yine bizim. Bir an önce çözüm üretmek için harekete geçelim, elimizden ne gelirse ve de ne yapmak gerekirse bir an önce yapalım.

Sosi Cındoyan

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.