Rehber öğretmenlere yönelik düzenlenen Kartal 3. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Günleri, İstanbul Şehir Üniversitesi ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Dragos Kampüste gerçekleşti.
İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan açılış konuşmasında; bölgedeki paydaşlarla iş birliği yapmaya büyük önem verdiklerini dile getirerek, önümüzdeki dönemde de yeni işbirlikleriyle Kartallılara fayda sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.
İstanbul Şehir Üniversitesi ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Kartal 3. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Günleri, Dragos Kampüste gerçekleşti. Rehber öğretmenlere yönelik iki günlük seminer ve atölye çalışmalarından oluşan etkinliğin açılışına Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka ve İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan katıldı.
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Aka konuşmasında, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri’nin kaliteli bir şekilde yürütülmesi için bu tarz iş birliklerinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “İstanbul Şehir Üniversitesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz etkinliğin, rehberlik öğretmenlerimizin donanımına katkı sağlayacağına ve bu sayede okullarımızdaki rehberlik hizmetlerinin de daha sağlıklı yürütüleceğine inanıyoruz.” dedi.
İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan ise işbirliği kültürünün gelişimine katkı sağlama misyonuyla hareket ettiklerini belirterek, “1 yılı aşkın süredir Dragos Kampüsümüz ile Kartal ilçe sınırlarında ikamet ediyoruz ve bu anlamda bölgemizdeki paydaşlarımızla iş birliği yapmaya büyük önem veriyoruz. Bu projedeki en önemli paydaşlarımız rehber öğretmenlerimiz ve Milli Eğitim kurumlarımız. Önümüzdeki dönemde de Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliklerimizi geliştirerek sürdüreceğiz. Buradaki varlığımız sayesinde Kartallılara ve bölgeye fayda sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Türkiye’deki kadınların yüzde 36’sı fiziksel şiddete maruz kalıyor”
Etkinlik kapsamında “Aile İçi Şiddet ve Travma Psikolojisi” konulu bir sunum yapan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceren Acartürk ise sunumunda Türkiye’den rakamlarla kadın şiddetine değindi. Doç. Dr. Acartürk,Türkiye’deki kadınların yüzde 36’sının, eşlerinden veya birlikte oldukları erkeklerden fiziksel şiddet gördüğünü, yüzde 16’sının ise ağır şiddete maruz kaldığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde kadınların yüzde 12’si cinsel şiddete, yüzde 38’i fiziksel veya cinsel şiddet maruz kalıyor. Fakat eğitim arttıkça şiddet oranında azalma görülüyor. Örneğin Lise düzeyinde kadınların 4’te 1’inden fazlası şiddet görürken, Üniversite seviyesinde 5’te 1’inden fazlası şiddet görüyor.”
Etkinlikte ayrıca İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Girişimcilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Erkan Erdemir, “Koçluk ve Kariyer Danışmanlığı”, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Girişimcilik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Funda Kılıç “Z Kuşağında Girişimci Ruh ve Bariyerler”, Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Programı Öğretim Görevlisi Dr. Ayşe Kaya Göktepe ise“Sanatla Terapi ve Tükenmişlik Sendromu” konulu seminerlerini verdi. Seminerlerin ardından gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile etkinlik son buldu.