KASTOB Uluslararası kısa filim yarışması

KASTOB Uluslararası kısa filim yarışması
Yayınlama: 31.01.2024
A+
A-

Karadeniz Sivil Toplum Kuruşları Konfedereyasyonu Kıyıdaki Kadınlar adlı bir yarışma düzenliyor. Yarışmanın son başvuru tarihi 15 Şubat 2024… Yarışmada birinciye 50 BİN, ikincite 30 BİN, üçüncüye 20 BİN TL para ödülü verilecek.

Yarışmacılar “Kıyıdaki Kadınlar” konulu Yedi dakikayı geçmeyen kısa filimleriyle katılacaklar. www.kastob.org.tr adresinden kayıtlar yapılabilecek.

KIYIDAKİ KADINLAR

Kadınlar, toplumun temel yapı taşlarıdır. “Kıyıdaki Kadınlar” başlığı ise hem deniz kıyısındaki kadınları hem de yaşamın kıyısındaki kadınları içeren bir nitelik taşımaktadır.

Kadınlarımızın toplumdaki konumlarının, başarılarının, sıkıntılarının, çabalarının, hayatlarındaki görünmez engellerin, cam tavanların görünür kılınabilmesi amacıyla bu konu öncelikli olarak değerlendirilmiştir.

Kısa Film Yarışması’nın temel amacı, sanat ve kültür değeri yüksek, özgün ve nitelikli kısa film yapımını teşvik etmektir.

Bunun yanı sıra, genel anlamda toplumun ve medyanın, üniversite gençliğinin, kısa film yapanların, günümüzün ve geleceğin medya üreticilerinin kadın konusundaki farkındalığının arttırılması ve konuya ilişkin bir toplumsal duyarlılığın kazandırılması amaçlanmaktadır.

Bu tema çerçevesinde, genel anlamda kadın, genç kız, kız çocuğu gibi kavramlar, bunlara ilişkin olgular, durumlar ve eylemlere ilişkin anlatıların görselleştirilmesi hedeflenirken, ülkemiz kadınlarının, Karadeniz kadınlarının ve Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerdeki kadınların ve temsil ettikleri kültürel değerlerin görünürlüğünün arttırılması da amaçlanmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.