Kedi Evi

Yayınlama: 18.06.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Efendim, cümlemize iyi bayramlar olsun.

Kedi Evi

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek yazmaya başlıyorum. Bayramlarda barışçıl, bayramlarda affedici, bayramlarda sevgi dolu olmalıyız. Yine bayramlarda iyilik dağıtmalıyız, saygıda kusur etmemeli, hayata ve dünyaya ümit dolu gözlerle bakmalıyız. Yaşarken hiçbir şeyi muallakta bırakmamaya gayret etmeliyiz. Yarınımızın tayini kendi isteğimize bağlı değilken, bugünümüzü, yarınlarımızı en iyi şekilde hak ederek yaşamak yine kendi elimizde.

Son günlerde sosyal medyada çokça paylaşılan bir konu var. Aylarca beğenilerimizi ve güzel yorumlarımızı esirgemediğimiz, Avrupa’daki benzerleri ile yarışabilecek nitelikte Kınalıadanın Kınalı sokağına güzellik ve anlam katan kedi evinin niçin kaldırılmış olduğu çokça tartışılıyor.

Konunun kahramanı Şükrü Uzun Bey gerçek bir Kınalıadalı. Şükrü Bey ve oğlu Fatih Uzun Beyle yakından tanışma olanağım oldu. Hep söylerim zaten, bazı analar insan doğurur derim ya, işte öyle bir nimettir bu koca yürekli, vicdanlı ve zevkli insanlarla bulunduğumuz yeri ve doğayı paylaşmak. Hele komşuluk. Atalarımız “Ev alma, komşu al” demişlerse boşuna mı demişler? Komşu olmak veya olabilmek kolay mı sizce? Yaşam seviyesine, kaliteye, görgü kurallarına, göz zevkine önem vererek saygıda cömert, muhabbette sınırlı olmak, komşusunun hak ve hukukuna tecavüz etmeden yaşayabilmek, kültür konusudur ve bunun eğitimi çocuk yaştan başlayarak alınır.

Şükrü Bey yaşadığı adayı sevdiği kadar patilerine da ilgi gösteren bir hayvansever. Tanrının yarattığı bu sessiz canları korumak onun da dünyasını renklendiriyor,  mutlu ediyor ve bu aşkı taçlandırmak için büyük bir titizlikle kedileri barındırmak ve beslemek amaçlı bir kedi evi kuruyor. Değişik ülkelerde gördüğüm kedi evleri içinde en beğendiklerimin arasında yer alan bu çalışmanın benim için takdir edilecek bir diğer yönü de maddi ve manevi tüm değerlerin Şükrü Beye ait olmasıdır. Haziran 2018 ayı başında maalesef bu güzelim kedi evi söküldü. İşte bundan sonrası her telden ayrı ayrı anlatılıyor.

Kedi evini söken Şükrü Beyin kendisi fakat bu iş oyun değil. Bunca emeği neden yok etmek istesin? Adalar Belediyesinin kedi evini kaldırma istemi de söz konusu değil dediler. Gerçek şu ki adalıların sosyal medyada övgü ile fotoğrafını paylaştıkları kedi evi bir kaldırımın üstünde kedilerini bekliyor ve orada da bir café işletmesi var. Şikâyet vaki fakat kedi evi fazla yer kaplamaz ve eğer o kaldırım şu son dönemin modasına uydurulup işgaliye ödenip ticari amaçla kullanılmayacaksa, Şükrü Bey  sokağa renk katan kedi evini salt komşuluk ilişkileri bozulmasın ve sorun yaratılmasın düşüncesi ile neden söksün.

Bugün Bayram. Tatlı yiyelim, tatlı düşünelim. Kınalıada Empati Derneği üyesi Şükrü Uzun ve oğlu Fatih Uzun, dostluk bozulmasın demişler ve yine emeklerine emek katarak kedi evini yenileyerek daha önce bulunduğu yerden 20 metre öteye kurmuşlar. Empati Derneği yönetim kurulundan Sayın Meral Ağar hanım da kedi evini kendi elleri ile boyamış, yeni evin yanına da bir mamamatik yerleştirilmiş. Umarım şimdi artık herkes ve kediler bile mutlu.

Kınalı sokağı pek uğrak bir sokak olmamasına rağmen bugün birçok adalı, kedi evini görmek için sokağı ziyaret ediyor. Bu da sokakta ikamet eden herkesi memnun eder.

Benim dileğim, Şükrü Beyin bu kedi evlerini çoğaltabilmesidir. Neden olmasın, imkânlar her zaman bulunmaz, çoğu zaman da sunulabilir.

Sosi Cındoyan

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.