Kemal Kil ile İngiltere’deki Eğitim, Siyaset, Hukuk, Tarih ve Kültür Üzerine Derinlemesine Sohbet!

Kemal Kil ile İngiltere’deki Eğitim, Siyaset, Hukuk, Tarih ve Kültür Üzerine Derinlemesine Sohbet!
Yayınlama: 23.08.2024
A+
A-

Adalarımızın başarılı avukatı, hukuk danışmanı ve iş insanı Kemal Kil, Prof. Dr. İsmail Ermağan’ın You Tube kanalında, İngiltere’de eğitim, siyaset, hukuk, tarih ve kültür gibi önemli konular üzerine yaptığı araştırmalara dair bir sohbet gerçekleştiridi.

Sohbette, Kemal Kil’in İngiltere’deki deneyimlerini ve bu süreçte edindiği bilgiler ele alındı. Siyasetten hukuka, tarihten kültüre uzanan bu kapsamlı konuşmada, hem global hem de yerel perspektiflerden önemli çıkarımlar üzerine derinlemesine bir sohbet yapıldı.

Bir çok kişi neden İngiltere’ye gitmek istiyor? Neden geri dönüyorlar? Gidenler oranın kültürel entegrasyon konusunu önemsiyorlar mı? Türk göçmenler kimdir? Türk göçmenlerin arasındaki uyum nasıl? Türkiye’den giden grupların kendi aralarında problemleri var mı? Türkiye’ye köylü İngilizler mi geliyor? İngiltere siyasetinin dikkat çeken özellikleri nelerdir? gibi konuların tartışıldığı sobette Kil’in yaptığı araştırmalar ve deneyimler masaya yatırıldı.

Lonra’da çok İngiliz kalmadı


İngiltere’de devlet okulları hakim okullar olduğunu, devlet okullarına girecekseniz de yaşadığınız bölgenin, semtin sosyo-ekonomik yapısının önemli olduğunun altını çizen Kil, Londra’da çok göçmenin yaşadığı, her bölgeden göç aldığını ve bunun da Londra’da ‘çok İngiliz kalmadığı’ eleştrilerinin gündem getirdiğini belirtti.

İngiltere’ye büyük bir sermaye ile gitmiyorsanız, merkez alanda yaşamayacaksanız, sizi hayata dair zorlıukların beklediğini belirten Kil, neyi gördüğünüzün önemli olduğunun altını çizdi. 18 yaşında dil eğitimi için İngiltereye’ye giderseniz, istediğiniz üniversiteyi kazanma şansının az olduğunu, üniversitelerde başarı ve iyi bir üniversiteye kabul için İngilizce öğrenme yaşının 13-17 yaş aralığı olduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.