Kim olsa çare arar

Yayınlama: 28.06.2023
A+
A-

Normalin dışına kaçan birçok şeyi kabullendik veya kabullenmek zorunda kaldık ama bu durum sınırları zorlayan her şeye susacağız anlamına gelmiyor.


Sayfiye yeri olan Kınalı adamız sayfiye olarak adaya gelen adalılara ait olmaktan çıktı. Adamızın en çok denizinden faydalanmak isteyen aileler alın teri ile mülk satın alarak veya kiralayarak yaz mevsimini Kınalı adanın sahiplerine kucak açan ortamında geçirmek istiyorlar fakat bu son derece normal olan ada nimetlerinden faydalanma hakları kademe kademe ellerinden alındı.


Ada sahilimize bir göz atacak olursak yazın 2000 ( iki bin kişi) olarak gösterilen nüfus sayısı fakat aslında 17000 (on yedi bin) kişi barındıran, buna ilâveten birkaç bin kişilik de günübirlik ziyaretçisi bulunan adamızın yerli halkı denizinden faydalanabilmesi için ayrıca para ödemek zorunda bırakılmıştır.


Ada sahili olduğu gibi işgal edilmiş ve maalesef * ada halkı için * sahilde ayrı bir yer tahsis edilmemiştir. Günübirlik ziyaretçileri de mutlu edecek, lavaboları, duşları, şemsiyeleri ve büfesi olan bir halk plajımız da yoktur.


Sahilde ve ortak alanlarda eskiden yol boyu dizilmiş olan banklar da kaldırılmış olup bank sayısı bir elin parmağını geçmeyecek sayıda halkın hizmetine bırakılmıştır. Yaşlı hanımlar, çocuklu hanımlar, yorgun beyler veya niye olmasın ki adamızın temiz havasını solumak isteyen adalılar oturacak yer bulamamanın sıkıntısını yaşıyorlar. Banklar nerede? Kim kaldırdı bankları?


Bugün yorgunluk atmak için adamızın bilinen fakat lux sayılmayan, ferah bir çay bahçesinde, bir büyük bardak çay, bir ufak bardak çay ve dört tane de 2 cmx 2.5 cm büyüklüğünde üzümlü kurabiyeye 190.- TL ödenmiştir. Adamızda marketler dışında ödeme karşılığı hiçbir fiş veya kasa fişi alınamadığından size başka detay veremeyeceğim.


Haddimi aşmadan, tüm iyi niyetimle soruyorum size. Bu umursamazlığı kabul edebiliyor musunuz yoksa IETT araçlarını beklerken bir hanımefendinin söylediği şu sözü doğru mu buluyorsunuz? “ Artık evlere kapanmaya mahkûm edildik “


Adaları ve adalıları seven, adalıların dertlerine çare üreten, ada dostu insanlarımıza saygı ve sevgilerimle.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.