Kınalıada korveti denize indi

Kınalıada korveti denize indi
Yayınlama: 03.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:36
A+
A-

MİLGEM projesinin 4. gemisi Kınalıada düzenlenen törenle denize indirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı.

Kınalıada korveti denize indi

MİLGEM projesi kapsamında inşa edilen ilk millî savaş korveti Heybeliada 6 yıldır, ikinci korvet Büyükada 4 yıldır denizlerde görevlerini başarıyla icra ediyor. Kınalıada’nın, 2020 yılında Türk Deniz Kuvvetlerinde hizmete alınması planlanıyor.

99,5 metre boyunda, 14,4 metre genişliğindeki gemi, 2400 ton ağırlığında bulunuyor. Su üstünde saatte 29 deniz mili üzerinde sürat yapabilen gemi, 10 tonluk helikopter için gerekli platform, hangar ve kapsamlı destek ekipmanlarına sahip şekilde inşa edildi.

Kınalıada Korveti sınıfının diğer gemileri gibi su üstü harbi, deniz altı savunma harbi, hava savunma harbi, keşif gözetleme, komuta kontrol, asimetrik savunma harbi görevlerini gerçekleştirebilecek.

MİLGEM Projesi’nde, yüzde 65’in üzerinde bir yerli katkı oranı sağlandı.  Bu projede gemilerin inşası ve teçhizinin, 50’nin üzerinde yerli kurum, kuruluş ve firmanın katılımı ile yürütüldü.

Şuana kadar gerçekleşen projelere bütçeden harcanan miktarın 20 milyar lirayı bulduğu belirtiliyor. Yapılacak olan yeni projelerle bu miktarın 40 milyar liraya ulaşacağı belirtiliyor.

Savunma Sanayi İcra Kurulu’nun 2004’teki kararının ardından yerli savaş gemisi üretmek amacıyla başlatılan MİLGEM Projesi kapsamında İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda yapımı tamamlanan serinin dördüncü gemisi Kınalıada bugün suyla buluştu.

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.