Kınalıada Türk Sanat Müziği

Yayınlama: 16.11.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-
Sosi Cindoyan

Mevsim Sonbahar, tatlı bir rüzgâr esti Kınalıada da. Sararan yapraklar uçuşurken yere düşenler tatlı bir hışırtı ile dağılıp gittiler, kuşlar kanat çırpıp hareler çiziyor mavi beyaz gökyüzünde. Sonbahar çiçekleri solmamak için adeta direniyorlar. Bu yıl Sonbahar herkesi kendisine âşık etti, hüznün içinde bir huzur, huzurun içinde bir ümit vardı sanki.

Tatlı bir rüzgâr esti Kınalıada nın üstünden ve dalga dalga bir haber yayıldı bizi mutlu eden. Hala Adanın güneşine denizine doyamadığımız bu mevsimde Kınalıada da eski köklü bir ailenin ferdi olan Zeynep Ferda Kayserilioğlu’nun girişimleri ile kurulan “ Kınalıada TSM Korosu “ adalıların sanatsal bir faaliyetin etrafında toplanmasını bekliyor.

Zeynep Ferda Kayserilioğlu, Adalar için İstanbul’un incisi diyor ve bir Adalı olarak, Kınalıada da sosyal hayata katkı sağlaması sebebi ile Ada halkının sanata, müziğe düşkünlüğü de bilindiğinden, kendisinde bir TSM korosu kurulması düşüncesi uyandığını da sözlerine ekliyor.

Zeynep Ferda Kayserilioğlu, lise öğrenimini, muhasebe bölümünü bitirdikten sonra işletme okumuş ve üniversite tahsili esnasında yabancı dil Fransızcayı Fransız Kültür Merkezinde geliştirmiş, muhasebe, turizm sektörü, Halkla İlişkiler departmanında geçen çalışma hayatını müzikle renklendirmiş ve TSM korolarında 8 yılını doldurmakla kalmayıp fiilen Koro çalışmalarına katılıp, Kınlıada TSM Korosu çalışmalarını da yönetmeye başlamıştır.

Kınalıada TSM Korosunun Şefi, Bestekâr, Solist, Korist Kemal Külah, Osmaniyeli olup aslı Malatya Arapkirlidir. Müziğe çocukluk yıllarında, bağlama, mandolin, gitar, bateri, klavye ile tanışmakla başlar, Üniversiteden sonra TSM aşkı kendisini Üsküdar Musiki Cemiyetine yönlendirir. Yetkisini, diplomasını aldıktan sonra İcra sınavlarına girer 3-4 sene eğitimden sonra İcracı, Solist, Korist olarak amatör Korolarda şef yardımcılığı ve Solistlik yapar.

Kemal Külah 2010 yılında Beste Musiki Korosunu kurar. Bilahare Pendikliler Derneği TSM Korosunu  ve bu yıl da Ekim ayında Kınalıada TSM Korosunu yönetmeye başlar.

Kemal Külahın Türkiye çapında ödül almış sekiz tane bestesi, Antalya’da üçüncülük alan bir bestesi ve TRT repertuarında 2 tane eseri bulunmaktadır. Bilgili ve mütevazi kişiliğine, hocalarına karşı olan saygılı ve vefalı bir duruş ekleyerek Avni Ateş hocasına, en büyük destekçisi Turhan Taşana teşekkür edip yıllardır sanat danışmanlığını yapan Sami Derintunadan feyz aldığını da söylemeyi unutmuyor.

Kınalıada TSM Korosu çalışmaları Pazar günleri Kınalıada İlk okulunda devam ediyor. Koro yalnız Kınalıada sanatseverlerine değil tüm Prens Adalılarına açık olup Adalarda ikamet etmeyen TSM ile ilgilenip meşk etmek isteyen halkı da davet ediyor. Çalışmalar 52 hafta sürecek olup verilen emekler bir konserle taçlanacak. Pazar günleri Kınalıadanın güzelliklerini yaşarken bu güzel etkinliğe katılıp ruhumuzu TSM’nin tatlı nağmeleri ile dinlendirelim.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.