Kınalıada’da çarşıya konulan ‘İETT’ KONDU tepki çekti

Kınalıada’da çarşıya konulan ‘İETT’ KONDU tepki çekti
Yayınlama: 30.11.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Kınalıada Çarşı Caddesine üzerine İETT’nin koyduğu kulübe Kınalıadalıların tepkisine neden oldu.

Kınalıada'da çarşıya konulan 'İETT' KONDU tepki çekti

Kınalıadanın en yoğun olduğu cadde olan Çarşı Caddesine İETT’nin koyduğu ‘İETT’KONDU Kınalıadalıların tepkisine neden oldu. Toplu taşıma işini yapan İBB’nin ÇİN’den ithal ettiği golf arabalarının şoförleri için koyulduğu tahmin edilen ‘İETT’KONDU zaten denizi zor gören Kınalıadalıların sert tepkisine neden oldu.

Kınalıada'da çarşıya konulan 'İETT' KONDU tepki çekti

Kınalıada’da oturan bir mahalle sakini “Burasını İETT garajına çevirdiler. Sahilde oturup denizi zaten seyredemiyorduk. Şimdi de araçlardan denizi göremiyoruz. Biraz ilerisinde de TURYOL’un kondusu var.Adalarımız ada özelliğini kaybediyor” dedi.

Hani özel alan yaratılacaktı

UKOME, daha önce alınan kararla “Adalar İlçesindeki bütün yolların yaya yolu olarak ilan edilmesi” ifadesinin kaldırılmıştı. Araçlar, yasal olarak tescil edilemediği için geçici olarak 1 sene yasal prosedürlere uygun araçlar gelene kadar geçici olarak çalışacaktı. Ancak trafiğe çıkabilmeleri için araçlara özel bir alan yaratılması gerekiyordu. Bunun için bariyerler yapıldı sonra adanın dokusuna uymadığı için kaldırıldı. Golf araçlarının çalışma şartı lafta kaldı!

Büyükada ve Heybeliadada kısmen de olsa bu yapılmaya çalışıldı. Ancak Kınalıada ve Burgazada’da ne bir çizgi var nede bir güvenlik önlemi. İETT garajı gibi adanın en işlek caddelerinde bu golf araçları cirit atıyor. Çoluk çocuğun dolaştığı ana caddelerde tehlikeli bir şekilde araç trafiği var. Ölümcül bir kazada bunun hesabını kim verecek!

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.