Kınalıada’da kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kınalıada’da kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Yayınlama: 04.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Kınalıada’da Kınalıada Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından  kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kınalıada'da kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kınalıada Atatürk büstünün bulunduğu meydanda Kınalıada Güzelleştirme ve kalkındırma Derneği tarafından organize edilen Kızılay Kan Merkezi ekiplerince gerçekleştirilen kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ülkemizde 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra şehitlerimiz anısına düzenlenen  kan bağışı kampanyalarında vatandaşlarımızın yoğun ilgisi olduğu belirtiliyor.

Kınalıada'da kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan bağışı demek hayat kurtarmak demektir. Bir ünite kan ile üç hayat kurtarılıyor. Kampanyada onlarca ünite kan toplandı. Ülkemiz maalesef her an her türlü darbe dahil afete maruz kalma potansiyeli olan bir coğrafya. Sürekli hazır olmak gerekiyor. Bu etkinlikte herhangi bir anormal durum meydana geldiğinde anında müdahale edebilecek hazırlıkta olabilecek örnek bir uygulama olarak belirtiliyor…

Kınalıada'da kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Tüm dünya için kan bağışı oldukça önemlidir. İnsanların ihtiyaç duyduğu kan bulunamadığı takdirde ölümler olabilmektedir. Kimin ne zaman kana ihtiyacı olduğu bilinmemektedir. Her an herkesin başına gelebilecek küçük bir kazayla kan kaybı yaşanabilir ve kan ihtiyacı doğabilir. Kan bağışı belirli süre zarfında yapılıp kullanılmalıdır çünkü bir süre sonra bağışlanan kan kullanılamamaktadır. Ülkemizde de kan bağışı yapanların sayısı oldukça azdır.

Kınalıada'da kan bağışı kampanyası düzenlendi.

 

Kan bağışı ile kandan bakılarak teşhis edilen problemleri öğrenebilirsiniz. 1 litre kan verdiğinizde kanınızda bir hastalıkla ilgili belirti bulunduğunda bu durum telefonla bildirilmektedir. Kızılay bağışlanan kanları toplayarak kan merkezlerine göndermekte ve ihtiyacı olanlara transfer etmektedir.

Düzenli kan bağışı yapan insanların sayısı oldukça az olduğundan gereken kan bulunamamaktadır. Oysa kan vermek sadece ihtiyacı olanın yararına değil kan veren kişinin de yararınadır. Vücut kan verince rahatlar ve bazı değerler dengelenir. Kan bağışı konusunda herkes bilinçlenmeli ve bir insan yılda ortalama 3 kez kan vermelidir.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.