Kınalıada’da muhtarlık seçimi

Kınalıada’da muhtarlık seçimi
Yayınlama: 01.07.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Yaşadığı yerlerin sorunlarını dile getiren emekli öğretmen İsmet Kulaksız  yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi muhtarlar ve yaşadığı ada olan Kınalıada’da hakkında değerlendirmelerde bulundu

Kınalıada'da muhtarlık seçimi

Etiketçi hoca olarak bilinen, Adalar’daki etiket sorununu her platformda dile getiren emekli hoca İsmet Kulaksız, yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi bazı değerlendirmede bulundu.

Muhtarlık maaşının şuan aylık 2300 TL olduğunu yeni yılda aylık 3000 TL olacağını belirten Kulaksız, yeni yılda yıllık 180 TL olan bu para ile noterden tasdikli taahhütnameyle 10 kişilik bir akil adamların oluşan bir dernekle Kınalıada’da sağlıktan tutun yeşili korumaya kadar her türlü hizmetin daha sağlıklı yapılacağını belirtti. Kulaksız, muhtarlık maaşının oluşturulacak akil adamlar derneğinin banka hesap numarasına yatırılmasını, halkın da bağışlarıyla toplanacak paranın toplum yararına harcanmasının daha doğru olacağını belirtti.

Kınalıada muhtarının Adalar Belediyesine tıpkı meclis üyeleri gibi soru önergesi veya teklif/öneri vererek adasının haklarını korumasının önünün açılması gerektiğini belirten İsmet Kulaksız, Kınalıada’da her şeyin açık ve şeffaf olaması, pazarda sayılan malların üstünde görünür bir şekilde fiyat etiketlerinin olması, yasal görevini yapmayanlar hakkında ise kurulacak akil adamlar derneğinin şikayette bulunacağının altını çizdi.

Pazarlardaki yasal zorunlulukların altını çizen Kulaksız, “ Pazarın başlama saatinden bitimine kadar zabıta bulunması zorunludur. Zabıta her saniye gezerek etiketleri kontrol etmesi yasal zorunluluktur. Pazarda zabıta tartısı olması gerekmektedir. Vatandaşlar aldıkları malzemeleri zabıta tartısında tarttırabilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kınalıada’daki mezarlık sorununa değinen İsmet Kulaksız, Burgazadası’nda 20 dönüm ormanlık alana yapılan mezarlık yanlışın Kınalıada’da yapılmaması gerektiğini, kurulacak olan akil adamlar derneğinin anakara da ismi “Kınalıada” olan 20 dönüm tarla, orman veya milli emlağa ait olan bir yer alarak mezarlık sorunun çözüleceğini bu sayede Kınalıada’nın doğal dokusunun korunacağını belirtti.

Kınalıada’daki boşta duran milli emlak veya orman arazilerinin ada yararına kullanılması gerektiğinin altını çizen Kulaksız, örnek olarak Medipol Hastanesinin SGK üyelerine 10 doktorla hizmet vermek istediklerini ancak ilgilenen olmadığını belirtti. Konuyla ilgili olarak Kınalıada’da eczacılık yapan Eczacı Ani’nin yer bulamadığını söyledi.

Her yerde sigara yasağı tabelalarının bulunduğunu ifade eden Kulaksız, hiç kimsenin bu yasağa uymadığını yeni kurulacak akil adamlar derneğinin yasağa uymayanlara ceza kesme yetkisi verilerek derneğin gelirinin arttırılması gerektiğini belirtti.

Kınalıada’da ormanlık alanlarda yaşayan canlı türlerinin arttırılması gerektiğini savunan İsmet Kulaksız, Sülün, Keklik, Bıldırcın gibi hayvanların adada yaşaması için uygun ortamların oluşturulması gerektiğini söyledi.

Turizm gelirlerinin artırılması gerektiğini belirten emekli öğretmen İsmat Kulaksız, sokak aralarında bayanların işlettiği kahvaltı veren yerlerin olması gerektiğini, dünyada bu gibi işletmelerin örneklerinin çok olduğunu, sezonluk kiralık evlerin yasaklanması gerektiğini bunun yerine 1000 tane dairenin yaz ve kış aylarında kiraya verilmesini, emlakçıların belediye ile işbirliği içinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Bir çok kişinin şikayetçi olduğu martı konusuna değinen İsmet Kulaksız, martıların yaralı bir kuş olduğunu, fareleri, yılanları,zehirli yengeç ve akrepleri, zehirli örümcekleri, keneleri avladığını, martıların Taşocakları mevkine yapılacak demir yuvalarla buraya taşınmasının gerektiğini belirtti.. Ayrıca Kınalıada’da kaçak antenlerin bulunduğu yere demir direklerle Leylek yuvaları yapılarak beslenmesinin adaya renk getireceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.