Kınalıada’da ormanlık alana çiti kim çekti? Yoksa..!

Kınalıada’da ormanlık alana çiti kim çekti? Yoksa..!
Yayınlama: 12.09.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Kınalıada’da Rum Manastırı’ndan aşağıya adanın arkasına, plajlara doğru inişteki patika yolunun yarısına kadar alanı kapsayan ormanlık alana çit çekilerek ayrılması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Adalar sahillerinin kıyı kanunu hiçe sayılarak Adalar Belediyesinin de yardımlarıyla , kıyılarımızın beach adı altında buraları işleten şahıslara kiralanarak talan edilmesi, Kiracıların vs. kiraladıkları kıyı şeritlerinde, orman arazilerinde doğayı hiçe sayarak para kazanma hırsıyla bilerek verilen zararlar, kiraladıkları arazinin tellerle çevirerek geçişi engellemeleri, denizle, kıyı şeridiyle araya konan çitler, bu çitlerin bir yangında gönüllerin ve kamu çalışanlarının (İtfaiye vs.) çalışmasını engellemesi, doğal canlı hareketliliğini engellemeleri, tabiatın dengelerini bozan bu tip uygulamalara bir yenisi de Kınalıada’da eklendi.

İçinde tarihi Ayazma’nın da bulunduğu Kınalıada’nın tepesinde bulunan Rum Manastırı’ndan aşağıya plajlara doğru inişteki ormanlık alanın yarısına yakın bir alan, yere betonlanmış direkli çitlerle kapatılmış durumda.

Burayı kim kapattı?

Hangi amaçla kapatıldı?

Kimden izin alındı?

Yoksa ilerleyen günlerde bungalov tipli evler koyulup otel mi inşa edilecek?

Burada Ada Spor Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından dikilmiş metrelerce boya ulaşmış çam ağaçları var. Bunlar kesilmeye mi hazırlanıyor?

Doğal ortam talan edilmeye mi hazırlanıyor?

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.