Lefter turnuvası başladı

Lefter turnuvası başladı
Yayınlama: 07.07.2012
Düzenleme: 29.12.2012 13:16
A+
A-

Adalar Belediyesinin katkılarıyla,Onur Belge,Garo Hamamcıoğlu, Kınalıada spor kulübü Başkanı Osman Özden,yönetim kurulu üyesi Avedis Hilkat’ın çabalarıyla Lefter anısına düzenlenen  ilk Lefter Kupası 7  Temmuz  cumartesi günü bir çok büyük takımların oyuncularının forma giymeleri ile başladı.Turnuvada Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu bir müddet Kınalıada forması giydi.

Lefter Küçükandonyadis, Türkiye’de farklı takımları bir araya getirebilen ender bir futbolcuydu. Adalar Müzesi, açılışı 24 Haziran’da yapılan Lefter Sergisi’nin yanı sıra 7-8 Temmuz tarihleri arasında “Biz Futbolu Seninle Sevdik” temalı ilk Lefter Kupası’nın ilk günü Adalıların yoğun katılımıyla  gerçekleşti.

Kupa sayesinde  Kınalıada Hırant – Barsamyan stadının da altyapısı yenilenerek Kınalıadalı genç futbolculara teslim edildi.Bu yenileme çalışmaları Adalar Belediyesi desteğinde Kınalıada Spor Kulübü Başkanı Osman Özden ve Avedis Hilkat’ın özverili çalışmaları ile bitirildi.

Lefter Kupası maçları sembolik olarak dört adanın isminin verildiği dört takım arasında başladı. Bu dört takımda Lefter’in Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Adalı ve İstanbul’un çeşitli semt ve kulüplerinden arkadaşlarının yer almasının yanı sıra İstanbul kulüplerinin veteran oyuncularından seçilmiş Lefter dostları da bulunacak. Maç öncesinde Lefter Küçükandonyadisin eşi Stavrini Küçükandonyadisin’e Aziz Yıldırım yazılı Lefter forması hediye edildi.

Maçta bir çok ünlü futbolcu görev aldı,bunlardan bazıları Sarıyerli Garo,Beşiktaşlı milli futbolcu Niko,eski TSYD başkanı spor yazarı Onur Belge,Ogün Altıparmak,Hasan Vezir,Mehmet Ekşi,ismail,Nezihi…

Turnuva başlamadan önce duayyen Gazeteci  Orhan Ayhan,Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu,eski TSYD Başkanı spor yazarı Onur Belge ve Garo Hamamcıoğlu birer konuşma yaptı…

Kupayla birlikte birçok ünlü futbolcu bir araya toplanmış olacak. Kupa töreni ise final maçının yapılacağı 8 Temmuz pazar akşamı gerçekleştirilecek.

Lefter Kupası’nın direktörlüğünü eski TSYD Başkanı ve Kınalıadalı olan Onur Belge, genel kaptanlığını ise Garo Hamamcıoğlu üstleniyor. Kupa,Adalar Belediyesi ortaklığı, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray kulüpleri ve Kınalıada Spor Kulübü işbirliğiyle düzenlenecek. İki gün sürecek olan kupa maçları Kınalıada’da bulunan Hırant – Barsamyan sahasında yapılacak. Kupa vesilesiyle stadın altyapısı da elden geçirildi ve genç futbolcular futbolun usta ismi Lefter sayesinde yenilenmiş tesislere kavuşmuş olacaklar.

İlk günün sonuçları;

Kınalıada:0 Büyükada:2

Heybeliada:5 Burgazadası:0

Kınalıadada bulunan Hırant Barsamyan Stadında Lefter Küçükandonyadisin eşi Stavrini Küçükandonyadisin başlama vuruşunu yapmasıyla start alan turnuva da final pazar günü Büyükada-Heybeliada arasında oynanacak

 

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.