Marmara Adası’nda“Teneke Kayık Yüzdürme ve Sahil Temizliği”

Marmara Adası’nda“Teneke Kayık Yüzdürme ve Sahil Temizliği”
Yayınlama: 10.06.2023
Düzenleme: 14.06.2023 08:36
A+
A-

Marmara Kaymakamlığı, Marmara Adalar Belediyesi, Marmara İlçe Gençlik Merkezi ve Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği, 8 Haziran Marmara Denizi Günü’nde Marmara Adası Çınarlı Mahallesi’nde “Teneke Kayık Yüzdürme ve Sahil Temizliği” etkinliği gerçekleştirdi.

Marmara Belediyeler Birliği’nin çağrısıyla gerçekleşen etkinliğe, Marmara Kaymakamı Murat Çiçek, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Marmara Cumhuriyet Başsavcısı ve Marmara Hakimi de katıldı.

Etkinlikte ilk olarak sahil temizliği yapıldı. Temizliğin ardından çocuklar, el yapımı olan geleneksel teneke kayıklarını yüzdürdü.

Marmara Denizi’nin sahip olduğu biyoçeşitliliğin önemine vurgu yapılan etkinlikte, Marmara’ya saygı duyma çağrısında bulunuldu.

Etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada, “Deniz, kıyısında yaşayan çocuklar için hem oyun alandır hem de oyun arkadaşıdır. Çocukken içinden çıkmadığımız, teneke kayıkları yüzdürdüğümüz Marmara, yaşamınız boyunca bizimle olmaya devam etti. Hayat kaynağımız oldu. Marmara’nın biyoçeşitliliği sayesinde çevresinde kültürel çeşitlilik ortaya çıktı. Marmara kültürleri oluştu. Ancak son yıllarda Marmara eskisi gibi değil. Özene ihtiyacı var. Unutmayalım Marmara hepimizin” denildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.