Marmara’daki Şiddetli Lodos Kınalıada Pazarını Vurdu: Tezgahlar Açılamadı

Marmara’daki Şiddetli Lodos Kınalıada Pazarını Vurdu: Tezgahlar Açılamadı
Yayınlama: 30.12.2025
A+
A-

İstanbul genelinde ve Marmara Denizi’nde etkisini gösteren şiddetli lodos fırtınası, deniz ulaşımını felç etti. Seferlerin iptal edilmesi nedeniyle esnaf adaya ulaşamayınca, Kınalıada’nın Salı Pazarı bu hafta kurulamadı.

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan ve hızı zaman zaman fırtına düzeyine ulaşan şiddetli lodos, Adalar’da hayatı durma noktasına getirdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatları ve özel motor seferlerinde yaşanan aksamalar ve iptaller, sadece yolcuları değil, ada ekonomisini de vurdu.

Her hafta Salı günleri Kınalıada halkının taze meyve ve sebze ihtiyacını karşıladığı halk pazarı, ulaşım engelini aşamadı. Anakara’dan adaya gelmesi gereken pazar esnafı ve ürünler, fırtına nedeniyle denizi geçemeyince pazar yeri sessizliğe büründü.

Sokaklar Boş, Tahtalar Duvar Kenarlarına Dizildi

Normal şartlarda sabahın erken saatlerinde alışveriş telaşının başladığı, renkli görüntülerin oluştuğu pazar sokağında bugün hüzünlü bir manzara hakimdi. Kameralara yansıyan görüntülerde; pazar tezgahlarını oluşturmak için kullanılan tahtaların yol kenarlarına, duvar diplerine ve ağaç altlarına istiflenmiş halde beklediği görüldü.

Tezgahların kurulması gereken alanlar boş kalırken, sokakta sadece rüzgarın savurduğu yapraklar ve tek tük geçen vatandaşlar yer aldı.

Ada Sakinleri Haftalık Alışverişini Yapamadı

Pazarın kurulamaması en çok ada sakinlerini etkiledi. Haftalık mutfak alışverişini yapmak için sokağa çıkan vatandaşlar, boş sokaklarla karşılaştı. Meteoroloji yetkilileri lodosun etkisini sürdüreceğini belirtirken, ulaşımın normale dönmesiyle birlikte hayatın da olağan akışına kavuşması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.