Mehmet Özhaseki: “Adalar dediğimiz segmentin de süresi dolmuş gibi gözüküyor”

Mehmet Özhaseki: “Adalar dediğimiz segmentin de süresi dolmuş gibi gözüküyor”
Yayınlama: 22.11.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kuzey Anadolu fayı olarak devam eden fay hattının Marmara açıklarına gelip beklediğini belirtti.

Mehmet Özhaseki: "Adalar dediğimiz segmentin de süresi dolmuş gibi gözüküyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 3 ve 4’üncü dereceler de katılacak olursa Türkiye’nin neredeyse yüzde 90’ının deprem bölgesinde olduğuna dikkati çekti. Türkiye’de son 100 yıl içerisinde 6 ve üzerinde 56 depremin meydana geldiğine işaret eden Özhaseki, meydana gelen depremler nedeniyle yaklaşık 83 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve ortalama 100 milyar dolarlık maddi zarar meydana geldiğini vurguladı.

Kuzey Anadolu fayı olarak devam eden fay hattının Marmara açıklarına gelip beklediğini belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

“Oradaki özellikle Adalar dediğimiz segmentin de süresi dolmuş gibi gözüküyor. Bütün bilim adamları verdikleri beyanatlarda, yazdıkları makalelerde, ortaya koymuş oldukları bilimsel çalışmalarda, 2030’a kadar özellikle Adalar açıklarında bir depremin olacağı, bunun şiddetinin de 7 ve daha üzerinde olacağı konusunda hemfikirler. Allah korusun böyle bir deprem bizi büyük bir sıkıntıya sokar diye düşünüyoruz. Özellikle belirli periyotlarda devam eden depremsellik Adalar segmentinde neredeyse 450-500 yılda bir gerçekleşiyor. Sene 557, bir deprem var bölgede, 989’da bir deprem var, 1509’da aynı bölgede üçüncü deprem meydana gelmiş. Söz konusu bölgede 500 senenin dolduğu ve yeni bir depremin olacağı hususunda bilim adamları neredeyse hemfikir.” ifadelerini kullandı…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.