MELEKLER, ÇİÇEKLER , BÖCEKLER

MELEKLER, ÇİÇEKLER ,  BÖCEKLER
Yayınlama: 14.04.2012
Düzenleme: 20.11.2015 10:29
A+
A-

  Adagazetesi olarak,Adalar ve Adalılar söz konusu olduğunda taraf olacağımızı daha önceki yazılarımızda belirtmiştik.Adalar Belediye Başkanına sorduğumuz her biri çok ciddi olan  hiçbir sorularımıza  cevap alamadığımızı ,belki sorularımıza Başkan Yardımcısından cevap alabiliriz dediğimiz Mürsel beyde son yazımızdan 20 güne yakın süre geçmesine  rağmen bize cevap verme zahmetine katlanmadığını gazetemizden takip etmektesiniz.

Tabi ki cevap vermemeleri  iddiaların doğru olduğunu gösterebileceği gibi, bizi muhattap almadıklarından da yada bizi takip etmediklerinden de olabilir ancak kamu görevlisi olarak kabul edilen biz gazeteciler,etrafımızda gördüğümüz eksiklikleri,iddiaları ve olayların sorumluluğu ve bilincinde olarak, Sayın Farsakoğluna ,Başkan Yardımcılarına ve Meclis Üyelerine sesimizi duyurabilmek için yazılarımıza devam edeceğiz.

İdari Başkan Yardımcısı olarak görev yapan  Heybeliada’lı Dursun Beyin rahatsızlığı nedeni ile görevini bırakması üzerine(Allah acil şifa versin diyoruz) onun yerine Ali Tokdemir’in atanmasından sonra belki gazetemizi ve sorularımızı Ali bey’in ciddiye alıp cevap verebileceğini düşünüp bir kez de bu köşemizden eski müfettiş Ali bey’e sorularımızı sorma ihtiyacı duyduk. İnşallah bu kez duyarlı bir Başkan Yardımcısı olarak biri bizi muhatap kabul ederde bu sorularımızı cevaplandırırlar.

 

1)Sn Tokdemir ;  Büyükada sahil anroşmanını yapan firmanın adını Kamuoyuna açıklayabilir misiniz?

2) Bu firmaya bu işi hangi İHALE sistemi ile nasıl yaptırtınız ?

3)Bağış olarak yaptırtı iseniz BAĞIŞ yazısını ilan panolarına asabilirmisiniz?

4)Anroşman işinin Parası ödendimi ?

5)Taşeronlara bir TL para ödenmez iken , taşeron firmalardaki işçiler 3-4 aydır paralarını alamadıkları için geçinmekte zorlanırken, bu firmaya bağış değil ise yaklaşık  300-400 bin TL’lik iş yaptırmak gerekli miydi ?( Bu rakamı firma yetkilileri adalı arkadaşlarımıza deklare etmişlerdir)

 6)Bu vasıfsız sahil dolgusunu  (Anroşman işinin nasıl olacağını önceki yazılarımızda detayları ile yazmış idik) yaptırarak  Büyükada’ya nasıl bir katkı sağladığınızı düşünüyorsunuz ? Kamu Hizmeti yaparken mutlak surette yetki sahanız içerisinde  Halkın yararlanacağı ,yada Halkın can güvenliğini tehdit eden bir özellik arz edecek ki sizler böyle yaz öncesi alel acele ihalesiz olarak taşeron marifeti ile   bir hizmet yaptırasınız. Kaldıki İBB’nin sorumluluğundadır diyerek kışın Lodos fırtınasında yıkılan Vapur  İskelesinin yanındaki  BETON  SAHİL KORKULUKLARI  DEMİR ÇUBUKLAR VE NAYLON ŞERİTLER İLE ÇEVRİLMİŞ ŞEKİLDE AYLARDAN BERİ DURMAKTADIR.

Daha geçen gün bisiklet kazasında ağır yaralanan bir çocuğu helikopter ile acil olarak hastaneye yetiştirilmeğe çalışılmıştı. Ya böyle bir kaza neticesinde bu korumasız ,kontrolsüz yerden denize bisikleti ile düşüp çocuk boğulsa idi Kamuoyuna ne cevap verecektiniz?  Ama devletin savcıları sizin bu makamlarda olma nedeninizin bunları yapmak olduğunu, varlık nedeninizin bu tip hizmetleri acilen yerine getirmek olduğunu ,böyle ölümlü bir olayda ihmalinizin ve neden önlem almadığınızı sorguladıklarında sizin  sahil ve meydanlarla ,Ana arterlere Büyük Şehir Belediyesinin sorumlu olduğunu ve onların sahilde Zabıta birimlerinin olduğunu dolayısı ile onların bu işe müdahale etmeleri gerektiğini söyleyeceğinizi duyar gibi oluyoruz ama görev süreniz bittikten sonra yıllarca mahkeme mahkeme  görevi ihmalden,ölüme sebebiyet vermekten  yargılanabilirsiniz  (ceza almasanızda vicdani rahatsızlığı bile alacağınız cezadan ağırdır )Benzer bir olay Kınalıada da yaşanmış iki kişi bisiklet ile kayalıklara düşmüş ve ağır yaralanmıştı ve olaydan hemen sonra Adalar Belediyesi duyarlı davranarak gerekli yerlere çit çekerek önlemleri almıştı(yandaki resimde görüldüğü gibi)Burada da benzer veya buraya uygun bir önlem alınabilirmi?

7) İdari Başkan yardımcısı olarak Basın Yayın Müdürlüğü size bağlı. Bu birimin günlük,haftalık düzenli ödeme evrakları düzenlediğini,ufak,ufak rakamlarla aylık bazda büyük rakamlara ulaştığını,geçersiz sayılacak,yapılamayacak ödemelerin bölünerek ufak rakamlar şeklinde bu Müdürlükten ödendiği iddia edilmektedir. Bu yüzden ödeme evraklarını kontrol ediyormusunuz?

8)Şu sıralar  HARIL HARIL ADALARDAKİ PLAJLARIN İHALESİ İÇİN ELİNDE DOSYALAR, İÇİNDEKİ HESAPLAMALAR, bazı memurların takip ettiği iddiası Belediyenizde çok konuşuluyormuş.  Tüm Adalıları ilgilendiren Plaj İhalesinin  sonucu Adalılar  tarafından merakla beklenmektedir.Bu ihalede sizi rahatsız eden bir durum varmıdır?Varsa Adalılarla paylaşırmısınız.

 9)Belediyenizin yeni bir davayı kaybettiği için Belediye hesaplarına icra konulduğu söylenmekte olup bundan dolayı Belediyede çalışan Memur ve İşçilerin  Mart ayı maaşları dağıtılamıyormuş söylentileri mevcut iken Sizin Başkan yardımcılığınıza direk bağlı olan İşletmeler Müdürünü direk bu işlere müdahil etmediğiniz söylenmektedir ? Müdürler önlerine geleni imzalamak ile mi mükelleftirler.

Sayın Tokdemir; Adalar Belediyesine yazdığımız sayısız yazılarımıza cevap alamadık. Sizin bu sorularımıza cevap vermeniz halinde aynı hassasiyetle  yayınlayacağımızı bilmenizi isteriz. Yukarıdaki yazılan iddiaları  bir eski müfettiş olarak Birim Müdürlerinize ve yetkili yetkisiz  kişlere söylemeniz ,ikaz etmeniz İdari Başkan Yardımcısı olarak Asli görevlerinizden olmalıdır diye düşünüyoruz.(şükrü ABANOZ)

 

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 15 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.