“MİT TIRLARI” sanıklarından Seçim dayanışması

“MİT TIRLARI” sanıklarından Seçim dayanışması
Yayınlama: 17.03.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

“MİT TIRLARI” sanıklarından CHP’li vekil Enis Berberoğlu, CHP’nin Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül’e destek için Büyükada’ya geldi.

Erdem Gül “Tüm Türkiye’de kutuplaşmanın yaşadığı bir ortamda, Adalar’ı barış ve dayanışma örneği haline getireceğiz” diyen Gül, bunun da Adalar’daki nüfus mozaiğini koruyup güçlendirerek yapmayı planladığını söyledi.  Gül’ün seçim çalışmasına gazeteci kökenli olan “MİT TIRLARI” sanıklarından CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’da katıldı. 

ADALAR İLÇESİNDE ÖZGÜRLÜK, BARIŞ VE MUTLULUK YOK MU?

CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül ise “Burayı bir özgürlük, barış ve mutluluk adası haline getireceğiz. Adalar halkı büyük bir dayanışma örneği göstererek geleceğine sahip çıktığını ortaya koyuyor” diye konuştu. Gül, “Adalar’dan İstanbul’a bakınca kasvet ve mutsuzluk görünüyor. Bunun değişimi Adalar’da ve Türkiye’nin diğer bölgelerinde 31 Mart’la birlikte değişecek” diye konuştu.

15 MAYIS’DA “TERÖR ÖRGÜTÜNE BİLEREK VE İSTEYEREK YARDIM ETMEKTEN YARGILANMASINA DEVAM EDİLECEK

CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül’ün silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek”  suçundan yargılanmasına ise 15 mayıs 2019 günü 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’ün, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, “silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan yargılanmasına 15 Mayıs’da devam edilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak” ile ”silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından tutuklanmıştı.

Başsavcılıkça hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Dündar ve Gül hakkındaki kararını, 6 Mayıs 2016’da açıklamış, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan Dündar’ı 5 yıl 10 ay, Gül’ü ise 5 yıl hapisle cezalandırmıştı.

Dündar ve Gül hakkında, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan beraat hükmü kuran heyet, “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan dosyayı ayırmıştı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.