MRLBRL 41 TL, PRLMNT 42 TL, MRTT 39 TL, iç içebiliyorsan… Bırak kurtul!

MRLBRL 41 TL, PRLMNT 42 TL, MRTT 39 TL, iç içebiliyorsan… Bırak kurtul!
Yayınlama: 05.06.2023
Düzenleme: 14.06.2023 08:39
A+
A-

Bir süredir konuşulan sigara zammı için 6 Haziran işaret edilmişti. Ancak PMI sigara zammı için bu tarihi de beklemedi. Yeni sigara zam listesini paylaştı. Böylelikle en ucuz paket sigara da 38 TL’ye kadar yükseldi. Gelen büyük zammın ardından, “Sigara ne kadar oldu, sigaraya yeni zam var mı, parliament ne kadar” soruları gündemde. İşte 5 Haziran 2023 sigara fiyatları güncel…


Temmuz ayında yapılması planlanan ara zam öncesinde JTI PMI gibi sigara şirketleri harekete geçti. İlk olarak PMI sigara zammını duyurdu. JTI sigara fiyatları için de yakın zamanda zam haberi gelmesi bekleniyor. 6 Haziran’da yapılması beklenen zam daha önceden duyurudu. Böylelikle sigaralara ortalama 5 TL zam geldi. Yaşanan fiyat artışının ardından, “Sigara ne kadar oldu 2023, 1 karton sigara parliament kadar, Winston ne kadar oldu” gibi araştırmalar yapılıyor. İşte zamlardan sonra ortaya çıkan 5 Haziran 2023 güncel sigara fiyatları ve yeni zamlı sigara listesi..


Sigara zammı 6 Haziran salı günü işaret edilmişti. Ancak sosyal medya üzerinde yer alan iddialardan sonra yeni sigara fiyatları 5 Haziran’da ortaya çıktı.

SİGARA FİYATLARI NE KADAR OLDU 2023
Philip Morris grubu tüm ürünlerine 5 TL zam geldiği öğrenildi. PMI sigara firması bütün ürünlere 5 TL zam yaptı. Bu zam ile beraber 33 TL’ye satılan bir kutu sigara artık 38 ila 43 TL bandında satışa sunulmuş olacak.

MRLBRL 41 TL,

PRLMNT 42 TL,

MRTT 39 TL,

LRK ise 38 TL


JTI SİGARA ZAMMI OLACAK MI?
Philip Morris Grubu’nun sigara zammını açıklamasının ardından gözler JTI grubuna döndü. Piyasalarda JTI için de bir zam beklentisi oluştu. Ancak JTI Türkiye Genel Müdürü Cornad Politt son yaşanan fiyat artışlarına noktayı koydu ve “Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.