Mustafa Farsakoğlu, Atilla Aytaç, Hacer Özdemir FETÖ’nün imamına para ödediniz mi?

Yayınlama: 22.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar Belediyesi eski başkanları döneminde belediyeye girerek birçok ihale ve doğrudan temin işlerini bitiren, müfettiş taporşlarına giren FETÖ’nin Belediyeler İmamı Erkan Karaaslan’a birçok ödeme yapıldığı öne sürülmüş ve bununla ilgili dosyanın da Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini daha önceki haberlerimizde belirtmiştik.

Mustafa Farsakoğlu, Atilla Aytaç, Hacer Özdemir FETÖ’ye ne kadar para ödediniz

Adalar belediyesi eski başkanı Mustafa Farsakoğu döneminde Adalar Belediyesine merhaba dediği öne sürülen FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaaslan’ın belediye ile iş yapmaya başladığı, Farsakoğlu’dan sonra göreve gelen Atilla Aytaç döneminde iş potansiyeli olarak zirve yaptığı, birçok ihale, doğrudan temin, vs. aldığı ve FETÖ imamının ödemeleri de dönemin mali hizmetler müdürü Hacer Özdemir tarafından ödendiği öne sürülmüş, konu müfettiş raporlarına kadar girmişti.

İstanbul Emniyetinin iki sene önce başlattığı soruşturmalar neticesinde İstanbul’un bütün ilçelerine Erkan Karaaslan ile ilgili dosya gönderilmiş, bu dosya kapsamında Avcılar eski belediye başkanı Handan Toprak, “kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından tutuklanmış, Kadıköy Belediyesine operasyon düzenlenmiş, 32 kişi tutuklanmış aynı şekilde Maltepe Belediyesine polis baskınları olmuş, gözaltılar yapılmıştı. Önceki günlerde de aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da yer aldığı 16 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmış, Cumhuriyet Savcısı, Erkan Karaaslan bağlantılı ihalelerde Çerçioğlu’nun “zincirleme görevi kötüye kullanma” suçundan 2,5 yıldan 6 yıla kadar hapsini istemişti

Adalar Belediyesi eski başkanları Mustafa Farsakoğlu, Atilla Aytaç, Adalar Belediyesi eski Mali Hizmetler Müdürü Hacer Özdemir:

  1. FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaasalan ve bağlantılı olduğu şirketlerle görevde olduğunuz sürece Adalar Belediyesi’nden ihale, doğrudan temin usulü vs. olarak aldığı ihaleler var mıdır?
  2. Varsa bu ihalelerin toplam tutarları ne kadardır?
  3. FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaaslan’a, takip ettiği şirketler aracılığıyla aldığı bu ihaleler karşılığında ödeme yapıldıysa ne kadar para ödediniz?
  4. Adalar Belediyesi’nde göreve başladıktan sonra mal varlığınızda bir artış olmuş mudur?
  5. Olduysa mal varlığınızda ne kadar bir artış oldu? Gazetemiz üzerinden kamuyu bilgilendirir misiniz?
  6. Eğer artış varsa artışın kaynağı nedir?
  7. Hakkınızda mal varlıklarınızla ilgili yürütülen bir soruşturma var mıdır?

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum
  1. Şebboy dedi ki:

    Eski başkanlara ve mali hizmetler müdürüne sorular soruluyor iyi güzelde farsakoğlunun göreve geldiği dönemden beri belediyenin eş başkanı konumunda bulunan şebnem için neden bu sorular sorulmuyor? Ne de olsa belediyede her konuda son sözü o söylüyor,öenmli karaları ve talimatları o veriyor ve ne yazıkki seçilenler onun sözünün üstüne birşey söyleyemeden başlarını eğiyorlar.

  2. Takke dedi ki:

    İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz’ın, imar şefinin, mıntıka mühendislerinin mal varlıklarındaki durumları Engin Çelik’i aratmayacak şekilde olduğu her yerde, ama her yerde konuşuluyor. Bende bu arkadaşların mal varlıklarını soruyorum. Hacer karısının parsayı toplayıp serveti üstüne servet kattığını herkes biliyor.

  3. E. K dedi ki:

    Mustafa farsakoğlu il fetöyu adalara sokan başkandı kaymakamlıktan karakola kadar yapılanmayı ömer farukberksan la heybeliadada kutlu doğum haftası altında fetö kutlamaları deniz kuvvetlerine sızma için heybeliadada dernek adı altında casusluk yapılması. Serdar inanlara lidonun yapılma talimatının verilmesi seferoğlunun yapılması. Gibi daha nice para aktarmaları siz olayın belediye resmi ödemelerini biliyorsunuz. Ya resmi olmayan inşaatlardan toplanan milyonlar kime gitti niye farsakoğlu ve Atillaya dokunulmadı. İşte bazı şeyler vardır görünür ama bilinmez. Kasetler ses kayıtları santajlar sahte evrakla dava açamalar. Herkes fetöyu akp içinde aradı aslında fetö denilen yapılanma chpdede var devada hdpde olay parti değil olay nato ve yardakçıları. Kimki adalardaki fetö soruşturmalarını kapadı. Eski savcılar.vatikanın temsilciği nerede büyükadada. Hersey açık chpsi akpsi yok ya devlet kazanacak ya natocular. Paraların hepsi çantalarla gitti fetöye

  4. Müfettiş dedi ki:

    1. İhale yolu ile yolsuzluk ve usulsüzlük yaparak, menfaat elde etmek, haksız kazanç sağlamak iddiaları DOĞRU MUDUR?
    2. Yüklenici firmaya fazla para aktarmak, ihale sonucu hakkediş sırasında her ay firmalardan menfaat elde etmek iddiaları DOĞRU MUDUR?
    3. Kasden ve bilerek taşeron elemanlarına fazla ödeme yaparak daha sonra fazla yapılan ödemeleri nakden geri almak iddiaları DOĞRU MUDUR?
    4. İlgili müdürün belediyeye paraları kendi adına banka hesabına yatırmak iddiaları DOĞRU MUDUR?
    5. Ruhsatsız plaj ve büfe işletmek, yaz sezonundan sonra plaj işletilmediği halde işletmiş gibi göstererek taşeron elemanlarına haksız ödeme yapmak iddiaları DOĞRU MUDUR?
    6. Ruhsatsız işletilen büfeden kazanılan paraları, Belediye banka hesabına eksik yatırmak iddiaları DOĞRU MUDUR?
    7. İşletme Müdürlüğünce, Belediye gelirlerini, Belediye banka hesabına noksan yatırmak, çıkartma gemileriyle Adalar’a nakil yapan araçların kayıtlarını eksik tutmak, nakli yapılan araçlardan tahakkuk kesmemek, harç almamak iddiaları DOĞRU MUDUR?
    8. Borçlu şirketi, Belediye’ye devren alarak, kamu zararına sebebiyet vermek, O Adalar Belediyesi’ne ait kamu araçları üzerinden Fetö’ye para aktarmak iddiası DOĞRU MUDUR?
    9. Piyasa değeri üzerinde, aşırı fahiş fiyatlarla araç tamir ve bakımını yaptırmak, kaza veya arıza yapan araçlar hakkında tutanak tanzim etmemek, araç tamir bakım ve onarımı sırasında, ilgili servise fazladan yapılan ödemeler, bilahare geri alınarak, bu yolla haksız menfaat elde etmek iddiası DOĞRU MUDUR?
    10. Yolsuzluk ve usulsüzlük yaparak, haksız çıkar elde eden kamu görevlilerinin mal varlıklarının incelenmesi iddiası DOĞRU MUDUR?
    11. İlk Devlet Memurluğuna girişte, Devlet Memuru olma şartını taşımadığı sonradan anlaşılan görevliler hakkında idari/yasal işlem yapmamak iddiaları DOĞRU MUDUR?
    12. Belediyenin yetkisi olmadığı halde, akülü bisiklet kullanıcılarına plaka vermek, tescil yapmak, harç almak…
    13. Zabıta Yönetmeliğine aykırı olarak kurum içinde yatay geçişle, zabıta memuru ataması yapmak iddiaları DOĞRU MUDUR?
    14. Belediye Başkanı’nın bilgisi dahilinde, akülü araç sahiplerinden alınan harç paralarının bir kısmını Belediye veznesine yatırmayarak uhdesinde tutmak, ilgili kişi hakkında şikayet yapılıncaya kadar, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmamak, diğer idari işlemleri yapmamak, eyleme karışan diğer kamu görevlileri hakkında idari/adli yasal işlem yapmamak iddiaları DOĞRU MUDUR?
    15. Gerçeğin ortaya çıkmaması için müfettişlere yanlış, eksik ve ilgisiz evrak vermek, yanıltmak iddiası DOĞRU MUDUR?
    16. Basın-Yayın Müdürlüğü’ne ait, fotokopi ile sahte fatura üretmek iddiaları DOĞRU MUDUR?
    17. Fetö/Pdy gibi ve diğer örgüt mensuplarını belediyede barındırmak, bunlarla işbirliği yapmak, sahte diploma nedeniyle yargılanan ve hakkında yargı kararı olan memuru, yargı kararını organize şekilde tebliğ etmeyerek görevde tutmak iddiası DOĞRU MUDUR?

  5. Albay Kerim dedi ki:

    Yahu siz seçiyosunuz siz demokrasi diyosunuz Büyükada yada terör sempatizanı dan geçilmiyor neden bu konu hakkında konuşulmuyor doğuda mehmetçiklerimiz savasıp şehit oluyor Büyükada sokaklarinda apo diye bar bar barayan sempatizanları kabul ediyorsunuz hem fetöcü hemde terör sempatizanları istiyorsunuz.