NE YAPTIK…

NE YAPTIK…
Yayınlama: 13.01.2012
Düzenleme: 25.12.2012 15:05
A+
A-

Göreve gelir gelmez yaptığımız öncelikli şey Adaların ön görünümünü bozan ve yıllardır adaların çürük dişi haline gelmiş 23-24 yıldan beri duran lido binası ve yanındaki tehlike arz eden binaların yıkılmasıyla başladık ve anıtlar kurulundaki projesine uygun olarak yeniden yaptırdık,şa anda vapurdan geçerken baktığınızda ada sillüyetine uygun ve adaya yakışır bir şekilde otellerle birleşerek göze hoş gelen bir görüntü olduğunu bir vatandaş olarak görmekteyiz.Gene bir vatandaşımıza ait çirkin bir eski eser bina vardı onu yıktırdık vatandaşımızın izni ile,daha sonra anıtlar kurulunun izni ile orayı yapacak.

Aya nikola mevkii çöplük halindeydi, at ahırları vardı depolama alanları vardı ,uzun çalışmalarımız neticesinde halka açtık plaj haline getirdik ve karşı tarafında olan araziyi ahırlar bölgesi olarak tanımlanan bu bölgeyi temizliyerek sahra çadırlarını kurduk hayvanları orada barındırıyoruz gidip gördüğümüzde güzel bir manzara göreceksiniz.

İstanbul’un ilk Kent müzesini kurduk ve genel başkanımız sayın Kemel Kılıçdaroğlu ile açılışını yaptık. Aya nikola plajının yanında bu uluslararası yayınlarda da çıktı adanın eski yaşamış insanlarının tarihi, deniz altından çıkan eserleri, fosillerle, adanın geçmişini orada sergiliyoruz.Bu öyle bir şeyki denizden yeni ikonlar çıktıkça orada sergileniyor ve aya nikolanın bir özelliği daha var adalarda ilk yerleşim yeri olması bunu zaman zaman yayınladığımız büroşürlerde de okumuşsunuzdur.

Bunun yanında pazar yeri,biz geldiğimizde bu yer adanın tepesinde mezarlığa yakın kuruluydu, pazarcı arkadaşlarımız ve adalı hemşerilerimiz çok sıkıntı içerisinde idi ve biz adalıların daha rahat etmesi için daha aşağıda bir yer yaptık ve önümüzdeki günlerde üstünüde kapatarak adaya çok güzel bir yer kazandırmış olacağız.

Bu güne kadar çiçeklerini hep dışarıdan alan bir belediyeydik, bir vatandaşımızın büyük bir arazisini bağışlamasıyla bir sera yaptık ve buradan vatandaşlarımıza çiçeklerimizi sunuyoruz.

Adakart projesini gerçekleştirerek adalıların belediye hizmetlerinden ve adalara yapacakları harcamalarda ücretsiz yada indirimli olarak yararlanmasını sağladık.

Gene göreve geldiğimizde adalarla ilgili hiç bir kayıt yoktu, bu sorunu çözerek güzel bir uygulamaya geçtik,parmağınızı basdığınızda herhangi bir adada ve herhangi bir sokağı görebilecek şekilde dijital bir sistem kurduk

Yeni belediyecilik anlayışıyla çalışan personelimize hizmet içi eğitimleri gerçekleştirdik.Aynı zamanda ada esnafıyla toplantılar yaparak onların sorunlarını dinledik ve adalarımıza verilen hizmetin kalitesini yükseltmeye çalıştık.

Kınalıada da yer alan ve insan sağlığını tehdit eden antenlerin yıkılması çalışmasına geçtik 12 adet olan antenleri 4’e indirdik.Kalan direklerin yıkımı içinde çalışmalarımız sürüyor.

Şeffaf belediyecilik anlayışı gereğince meclis toplantılarımızı halka açtık aynı zamanda her ay başka adada meclis toplantılarını gerçekleştirerek  adalılarımızın katılımını sağladık ve söz vererek sorunlarını dinleyip çözüm oluşturduk.

Göreve geldiğimiz günden beri hiç bir kaçak yapılaşmaya izin vermedik.Ada plajlarını çeviren ve haksız kazanç sağlayanlarla mücadele ederek bu plajları halk plajları haline getirdik ve adalıların ücretsiz olarak bu plajlardan yararlanmasını sağladık.

Yıllardır bakımsız haldeki görüntüsüyle çirkinlik abidesi haline gelen belediye binasını hizmete uygun hale getirdik.

Adaların en büyük sorunu olan sağlık sorunu konusunda çok önemli çalışmalarımız oldu.Belediye hizmet binasının yanında 112 acil yardım istasyonu kurduk.Aynı zamanda Maltepe üniversitesi ile iş birliği çerçevesinde Heybeliada da sağlık merkezi kurduk.Adalar belediyesiyle sağlık bakanlığı hudut ve sahiller sağlık genel müdürlüğü ile protokol anlaşması yaparak adalara tam donanımlı ambulans teknesi kazandırdık,Kınalıadadaki sağlık ocağını daha sağlam bir binaya taşıdık bu binaya 1.750._Tl aylık ödüyoruz.

Adalar belediyesi ve Deniz temiz derneği (TURMEPA) işbirliği çerçevesinde kıyılar temizlenerek bilinçsiz ve sorumsuz avlanmanın yarattığı olumsuzluklar su yüzüne çıkarttık.

Büyükada da sahilde görüntü kirliliği yaratan 13 restoranın ön kısmındaki kaçak eklentiler yıkılarak görüntü kirliliğine son verildi.Yeni yapılan plan doğrultusunda sahil bölgesi insanların keyifli zaman geçirecekleri bir şekilde düzenlendi.

Adalarımızın karakterist özelliği olan inanç,kültür,köken ve düşüncelere saygı gösterilmesine ilişkin kültürel ve sanatsal etkinlikler de bulunduk ilk defa bir kilisede semazenler eşliğinde semah gösterisinde bulunarak şeb_i aruzu kutladık.

Fayton ve bisiklet denetimleri yaparak trafiğe çıkmaya uygun olmayanları trafikten men ederek olası kazaların önüne geçtik.

Çevre temizliği önem verdiğimiz en önemli konulardan biriydi bu amaçla;Adalar belediyesi,Marmara Belediyeler birliği ve Akut arasında atık yönetimi iş birliği protokolu imzalandı.Yine adalarda plastik poşetin kullanılması yasaklandı.

Kardeş belediyelerimizle ilişkilerimizi geliştirerek yeni projelere imza attık.

Meslek odaları ile iş birliği protokolü imzalandı.Böylece yaptığımız işlerde kendimizi denetleme yolunu açtık.

İşçi ve memur sendikasıyla anlaşmalar yapılarak belediye çalışanlarının daha iyi koşullarda daha iyi hizmet vermesini sağladık.

Hıdır UVAÇİN

 

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 34 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.