“Önceliğimiz deprem bölgesinin yeniden ayağa…

“Önceliğimiz deprem bölgesinin yeniden ayağa…
Yayınlama: 21.03.2024
A+
A-

“Önceliğimiz deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılmasıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis mitinginde yaptığı konuşmada, “Bizim birinci önceliğimiz deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılmasıdır. 14 milyon insanı etkileyen, 11 şehrimizin 124 ilçesindeki 7 bin mahalle ve köyünde ağır yıkıma yol açan depremin yaralarını hızla sarıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Kilis mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Kilis’in ihtiyaçlarını, taleplerini ve hedeflerini çok iyi bildiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bu umutları boşa çıkarmayacağız. Sizlere layık olmak için daha fazla çalışacak, ter dökeceğiz” dedi.

“ŞİMDİYE KADAR 76 BİNDEN FAZLA KONUT VE KÖY EVİNİ HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK”

Bundan bir sene önce asrın felaketinin yaşandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihimizin en ağır afetinde 53 binden fazla canımızı toprağa verdik. Kilis’te de 33 kardeşimiz depremlerde hayatını kaybetti” diye ekledi.

Kilis’in de aralarında bulunduğu deprem şehirlerini asla ihmal etmediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim sürecine, bölgemizdeki çatışmalara, ülkemizdeki diğer meselelere rağmen elimizi deprem bölgesinden hiç çekmedik. Kabine toplantılarımızın değişmez gündemi daima bölgede yürütülen inşa ve ihya çalışmalarıydı. Yapılan işleri, atılan adımları, karşılaşılan sıkıntıları tek tek takip ettik.”

Önceliklerinin deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konudaki samimi gayretlerimizi sizler de görüyorsunuz. 14 milyon insanı etkileyen, 11 şehrimizin 124 ilçesindeki 7 bin mahalle ve köyünde ağır yıkıma yol açan depremin yaralarını hızla sarıyoruz. Şimdiye kadar 76 binden fazla konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Her ay 15-20 bin civarında konut ve köy evinin teslimini yapacağız. Yıl sonuna kadar inşallah 200 bin evi hak sahipleriyle buluşturmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.