Otizmli çocuk sahibi ebeveynlere destek

Otizmli çocuk sahibi ebeveynlere destek
Yayınlama: 08.02.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

İstanbul Şehir Üniversitesi ve Kartal Belediyesi, otizmli çocuk sahibi ebeveynlerin;  yorgunluk, kaygı, stresle başa çıkamama, öfke kontrolünü sağlayamama gibi sorunlarla mücadele edebilmesi için harekete geçti.

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin katkısıyla otizmli çocuk sahibi ailelere yönelik terapi desteği çalışmalarına başlıyor.

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, İstanbul Şehir Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği Kadınlara Yönelik Psikolojik Destek Grubu çalışmalarının ardından şimdi de “Otizmli Çocuğu Olan Ebeveynler İçin Psikolojik Destek Grubu” terapilerini hayata geçiriyor. Terapiler; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Ceren Acartürk danışmanlığında, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı öğrencisi Psikolog Dilan Şenlik tarafından gerçekleştirilecek.

Çalışma kapsamında verilecek terapi desteğiyle ebeveynlerin yaşamlarını, otizmli çocukları ile birlikte daha sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri amaçlanıyor. Ebeveynlerin; yorgunluk, kaygı, stresle başa çıkamama, öfke kontrolünü sağlayamama gibi sorunlarla mücadele etmelerine yardımcı olmayı hedefleyen çalışma; haftada bir gün, 2 saatlik oturumlar halinde gerçekleştirilecek ve 7 haftada tamamlanacak. Ücretsiz olarak sunulacak programa katılım 30 kişi ile sınırlı olacak.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için 0 216 280 64 63 numaralı telefondan Kartal Kadın Danışma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.