Peace-Art&Love Mail Art sergisi Büyükada’da Adalar Kültür Derneği’nde açıldı

Peace-Art&Love Mail Art sergisi Büyükada’da Adalar Kültür Derneği’nde açıldı
Yayınlama: 18.06.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:36
A+
A-

“Mail Art” internet çağında bir nostaljik sanat akımı, zarflarla ilgili bir sanat çalışması… Ülkemizde pek bilinmese de yurt dışında pek popüler olan “Mail Art” sergilerini Türkiyede birkaç senedir Nihal Güres düzenliyor.

Peace-Art&Love Mail Art sergisi Büyükada'da Adalar Kültür Derneği'nde açıldı

Nihat Güreşin koordinatörlüğünde düzenlenen “Barış, Sanat ve Aşk” temalarını içeren, Japonya’dan Brezilya’ya kadar dünyanın pek çok yerinden sanatçıların posta yoluyla gönderdikleri eserler 2017 Yaz Sergisi Büyükada’da Adalar Kültür Derneği’nde açıldı. Sergi 23 Haziran’a kadar sürecek.

Ressam Nihal Güres‘in çağrısı posta ile yollanan eserler ilk olarak Portofino Açık Hava Müzesinde sergilenmişti. Daha sonra İstanbul, Midilli, Ayvalık’da düzenlenen sergilere katılan proje şimdi de Büyükada’da Adalar Kültür Derneği‘nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi‘nin Organizatörü Nihal Güres katılımcılara birer Katılım Belgesi takdim etti.

2017 yaz sergisine; Ambassade d’utopia, Michiko Kobayashi, Sinan Güres, Ümmühan Yıldız, Sinclair Scripa, Maya lopez de Muro, Meral Ağar, Şölen Kumru, Nebihe Göl, Sabine Reginiar, Serdar Güres, Esin Küçüktatıl, Ümmet Karaca, Ahmet Zaglul, Rana Sirkecioğlu, Emine Kahvecioğlu, Pervin Özen, Özden Başsavcı, Nermin Göktepe, Özlem Seyhun, Robin Chuter, Fernando Calhau, Gülsün Karadayı, Renata Di Palma, Aylin Dönmez, Dimitra Papandreu, Tiina Kainulainen, Günseli Yetkin, Banu Devrim, Bratt Pott, Martina, Derya Avcı, Andreas Kuntner, Giovanni Strada, Renata Strada, André Robèr, Emine Alışık, Fikri Demirbaş, Nazan Akpınar, Lilian Pacheco, Oktay Kapdan, Petela Pavlidou,Vahit Akan, Etkin Çelikmutlu, Nihal Güres, Roberta Savolini, Tuğrul Çalış, İsmet Arslan, Muhip Süeltürk, Martin Jimenez, Ryusuko Cohen, Moan Lisa, Jon Foster, Ayten Merki Özgökçen, Mahmut İzgören, Jale Palamutcu, Meltem Aktaş adlı sanatçılar katıldı.

Türkçeye “Posta Sanatı” diye çevirebileceğimiz “Mail Art” çok eskilere dayanıyor. 20. yüzyılın başında Fütüristler, Sürrealister, Dadalar bazı Mail Art tekniklerini kullandılar. Mail Art sanatçı pulları, plastik mühürler, kolaj, elle yapılmış kağıt çalışmaları, tipografiler, materyaller ve objeler, fotoğraflar, taslaklardan oluşur. Mail Art sınırsız özgürlüğü ve tüm dünyada insan haklarını savunur. Dünyadaki kolleksiyonerler resim sanatının nadide birer örneği olabilecek güzellikte çizimler ile, kolajlar ile yapılan bu sanatın eserlerini topluyorlar. Bazen kara kalem, bazen renkli harika resimlerle süslü zarfları toplayan kolleksiyonerler gün geçtikçe çoğalıyor.

Fotoğraflar: Kemal Gönüleri

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.