Prens Adaları Yüzme Şampiyonası Kınalıada’da başlıyor

Prens Adaları Yüzme Şampiyonası Kınalıada’da başlıyor
Yayınlama: 19.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Kınalıada Su Sporlarının düzenlediği geleneksel 35. Prens Adaları Yüzme Şampiyonası Kınalıada’da başlıyor

19 Temmuz Cuma günü saat 14.00’te yapılacak açılış töreniyle başlayacak şampiyonada toplam 500 yüzücü 50m Serbest, 100m Serbest, 400m Serbest, 100m Kurbağa, 100m Kelebek, 100m Sırtüstü ve 200m Karışık olmak üzere 7 ayrı branşta takımlarına şampiyonluk getirmek için kıyasıya yarışacaklar.

Şampiyona 21 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00’deki ödül töreninin ardından sona erecek. Kınalıada’da çeyrek asrı aşkın süredir başarılı bir organizasyonla gerçekleştirilen bu şampiyona, Avrupa Yüzme Federasyonu LEN tarafından da tanınıyor ve takviminde yer alıyor. Şampiyona katılan sporcu sayısının büyüklüğü, verilen ödüllerin çeşitliliği ve uluslararası bir organizasyon olması açısından Türkiye için önem taşıyor.


Turnuva; Ukrayna, A.B.D. ve Kosova’dan toplam 3 yabancı kulübün yanı sıra Türkiye’den de yaklaşık 50 kulübün katılımıyla gerçekleşecek. Kınalıada halkının ve İstanbul ve diğer illerden gelen yaklaşık 1000 civarında izleyicinin de iki günlük turnuva boyunca sporculara destek
vermesi bekleniyor. Turnuvanın ana sponsorları Türkiye Yüzme Federasyonu, Dünya Havuz ve Splash Su Sistemleri’dir.

Türkiye için önemli bir etkinlik…

Kulübün bu turnuvayı düzenlemedeki en büyük amacının yüzme camiasına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Burçkin, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en özel yerlerinden biri olan Prens Adaları’nda gençlerin, spor centilmenliği ve kardeşliği çatısı altında buluştuklarını belirtti. Burçkin, yabancı katılımcıların bu etkinliği sadece bir yarışma olarak değil, yoğun geçen bir yılın ardından kendilerine tanınan bir ödül olarak gördüklerini, her yıl bu şampiyonayı mutlulukla beklediklerini, bu sayede müsabaka sonrası kısa da olsa bir tatil yapma fırsatı yakaladıklarını belirtti. Burçkin, bu şampiyonanın Türk yüzücüleri ve takımlarını yabancı takımlarla buluşturup, onlara uluslararası tecrübe kazandırdığını da sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.