Resmin Dahi Çocuğu İsmail Sarı’nın Sergisi Kadıköy’de

Resmin Dahi Çocuğu İsmail Sarı’nın Sergisi Kadıköy’de
Yayınlama: 18.04.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

Büyük Usta İbrahim Balaban’ın “deha” olarak nitelendirdiği genç ressam, heykeltraş İsmail Sarı’nın Resim Sergisi Adil Menemencioğlu’nun katkılarıyla 18 Nisan Perşembe 18.00’de Kadıköy Sineması Fuaye Sanat Galerisinde açılacak. Sergi 30 Nisana kadar hergün 12:00-21:00 saatleri arasında görülebilir.

İsmail Sarı 1990 Çanakkale’nin Çan ilçesinde dünyaya geldi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Seramik Cam ve Çinicilik bölümü mezunu… Ressam İsmail Sarı ilkokul çağlarında resim yapmaya başlamış.

İsmail Sarı resim çalışmaları konusunda; ‘‘Ortaokul dönemlerimde atölyeye giderdim. Liseyi endüstri meslek çinicilik bölümünde okudum. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Seramik Cam ve Çinicilik Bölümü’nden mezun oldum. Üniversite hayatım boyunca ağırlık seramik idi. Seramik içerisinde eşsiz eserleri barındıran, geçmişten geleceğe kurulan bir köprü olsa da ben yaşanmışlık duygusunu alamıyorum, bu nedenle pek sevemedim. Heykeli daha çok seviyorum! Figürleri var, ben şekillendirebiliyorum. Resim ve heykele hayatımı adamam ise üniversite sonrasına denk gelir. Daha çok resim çalışıyorum. Hatta akrilik kullandığım için yağlı boya gibi uzun sürmüyor, daha çabuk kuruyor. ’’ ‘‘ Su bazlı olan akrilik sağlıklı olduğunda dolayı da birçok ressamımız tarafından tercih ediliyor. Akrilik de daha üretken olabiliyorsunuz… Çabuk kuruduğu için daha hızlı aksiyon alabiliyor, hareket edebiliyorsunuz değil mi?’’ diyorum ‘‘Kesinlikle işleri çok hızlı bitiriyorsun… Hemen başka resme geçebiliyorsun. Daha çok akrilik, karakalem, tükenmez kullanıyorum…’’ diyor.

İsmail Sarı ahşap oymacılığı ve duvar resli konusunda çalışmalar yapmış. Odakule’de Adil Menemencioğlu’nun Sanat Evi’nde ve Beyoğlunda Faik Paşa Sites Cafe duvarlarında çalışmaları yer alıyor. Faik Paşa Caddesinde 45 numaralı rengarenk bir ev. Önünden geçerken bir an durup baktığınızda incelikli bir sanatı hemen fark ediyorsunuz. Evin dış cephesini bir tablo gibi işlemiş. Yetenekli ressamın eserlerinin ana teması insanlar olunca her bir resim kadınlar, erkekler, çocuklar hakkında sanatseverleri farklı dünyalara götürüyor. Duyguyla, bilinçle, bilgiyle harmanlanmış eserlerdeki geniş kompozisyonlar, ayrıntılar karşısındaki adeta büyülüyor. Çan’da kömürlükten bozma atölyesinde çalışmalarını yürüten İsmail Sarı ayrıca Çanakkale Biga Kemerköy’de Parion Antik Kent’de arkeolojik kazılarda çalışırmış. 

Haber: Erol Ünal

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.