Sayın bakan ekiplerinizi Adalar’a davet ediyoruz!

Sayın bakan ekiplerinizi Adalar’a davet ediyoruz!
Yayınlama: 13.01.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:33
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, basında yer alan çevre kirliliği haberleri üzerine harekete geçip çevreyi kirletenlere 200 bin 104 lira idari para cezası uygulandı.

Sayın bakan ekiplerinizi Adalar'a davet ediyoruz!

2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kirliliğe neden olan kuruluşlara yüksek oranda ceza uyguluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin talimatıyla Sakarya Nehri’nde meydana gelen çevre kirliliği haberleri üzerine inceleme başlatan Bakanlık yetkilileri yapılan incelemelerde 4 ayrı firmaya farklı tarihlerde toplamda 200 bin 104 lira idari para cezası uygulandığı ifade edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü  uzman ekipler söz konusu haberleri ihbar olarak değerlendi ve 3. Organize Sanayi Bölgesi’ne 145 bin 890 lira idari para cezası uyguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, sizi Adalar’a davet ediyoruz!

Adalar, kentsel ve doğal sit alanı ilan edilmiştir. Bu alanlara moloz, çöp ve inşaat atıkları dökülemez, geçici olarak bile olsa depolanması yapılamaz. Bu nedenle Adalar Belediye Meclisi tarafından her yıl yayınlanan ücret tarifesi ile m3 başına hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının anakara depolama alanına taşınması için vatandaşlardan ücret almaktadır

Bu açıklamalardan anlaşılacağı gibi, anlamı inşaat atıkları, çöp, hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının Adalar sınırı içinde dökülmesi yasak olduğu halde Adalar  belediye başkanları M. Farsakoğlu ve Atilla Aytaç buna aykırı işlem yürütülmüş ve halen yürütmektedir.

Kınalıada’ya 40000 m3 moloz dökülmüştü

Sayın bakan ekiplerinizi Adalar'a davet ediyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kınalıada Taşocakları mevkinde yapacağı ve projesi çizilen “Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi” adı altındaki spor kompleksi, 2009 yılında CHP ile seçimleri kazanan belediye eski başkanı Mustafa Farsakoğlu ve 2014 yılında aynı partiden seçimleri kazanıp belediye başkanı seçilen Atilla Aytaç zamanında kaçak/kanunsuz moloz ve çöp döküm yeri oldu. Farsakoğlu zamanında 40.000m3 moloz ve çöp dökülen yer Aytaç zamanında da tam bir çöp döküm merkezi oldu.

Taş ocakları bölgesinde doğal zemin bu harfiyatların devamlı o bölgeye dökülmesi neticesinde yaklaşık 4 metre kadar yükselmiş ve Kınalıada tam bir döküm alanı haline gelmişti. Ayrıca bu yemezmiş gibi bir büyük dozer kiralanmış ve bu alan düzeltilerek dökülen hafriyatların izleri silinmişti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.