Sayın Erdem Gül Adalar İlçesi Belediye Başkanı

Yayınlama: 15.06.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Sayın Belediye Başkanımız,

Öncelikle İstanbul Adalar İlçesi Belediye Başkanlığı görevinize hoş geldiniz. Üstlendiğiniz bu zor görevde sizlere başarılar dilerim.

Sayın Başkanımız,

Çocukluk yıllarımdan bu yana bir Kınalı adalı olarak keşke Prens Adalarında yaşayan insanların asaletini, Adalara ve birbirlerine karşı saygılı oluşlarını, o güzel günleri tümü ile sizlere anlatabilsem.

Son dönemlerde maalesef Adalara ilgi duyan farklı kültürlerden gelen kalabalıkla birlikte Adalardaki insan portresi ve yaşam şekli değişti. Bu düzensizliği mümkünse insanları eğitmekle değiştirmemiz uzun zaman alacağından, iki taraflı huzuru sağlayacak bazı önlemler almayı siz de düşünmez misiniz? Halk plajları önerileri sonuçlanamadı.

Adamızın tepesindeki antenlerin sayısı azaldı fakat tümü ile sökülmedi. İnsanların Ada tepelerinde gecelemeleri önlenemedi. Cüzdanlarında bir öğün karın doyuracak paraları olmayan gençlerin, hırsızlıklara, çirkin olaylara karışmaları beni şaşırtmıyor.

Prosedüre göre Adalara giriş ücreti talep edilemez dediler. Ben de sahiller hepimizin diyorum ama bu sahiller artık neden Adalıların değil? Adalı artık hakkı olan sahilinden yararlanamıyor. Onlara veya günü birlik Adaya gelenler için ayrılan özel bir yer yok.

 Ada sakinleri evlerine kapanırken sahilde ve Başar Acarlı/Akasya caddesinde bile, Limandaki parkta bile yere bezini seren piknik yapmakta ve galiba Zabıta Memurlarının sayıları az olacak ki yeterince müdahale yapılmamakta denildi. Akşam saat 17.00 den sonra masa sandalye kalabalığından iskele meydanı ve sahilde yürümek mümkün değil.

 Akülü araçlar yeterince kontrol edilemiyor. Bayramda tricycle araçlar mal taşıyacaklarına 7-8 kişi bindirerek taxicilik yaptılar ve kimse engellemedi. Bisiklet kiralayanlar ellerinde birer külah dondurma ile insanlara çarpa çarpa düşe kalka tur attılar.

Sayın Başkanımız,

Adaları yaz kış yaşanabilecek hale getirmek hepimizin amacı olduğunu düşünüyorum. Yapılan sert müdahaleler yarım kalıp sonuçta alışkanlığa dönüştüğü içindir ki bugün Adalılar sizden ricalarını sıralayıp görevinizi zorlaştırıyor.

Hasta taşıma aracının içi donanımlı değil çünkü vardiyalı hemşire ve kaptan çalıştırmak için ödenek sağlanamadı.

 Faytonlar bir Ada geleneği ve nostaljisi iken atlar telef oluyor çünkü deniz aşırı at veterineri sağlanamıyor ve yeterli kontrol yapılamadığından dolayı faytonlara fazla kişi bindiriliyor.

Kışın Adalarda ikamet eden Adalıların sosyal hayatı vapur tarifelerinin düzensizliği yüzünden engellenmiştir. Kış turizminin sağlanması ve canlanmasının kışlıkçılara faydalı olacağını düşünüyoruz ki bu da başta sağlık sektörünün güven sağlaması ile olabilir kanısındayım.

Sayın Başkanımız,

Adalarda çok daha iyi günler yaşanacağından emin olarak, teşekkürlerimle birlikte saygılarımın kabulünü arz ederim.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.