Seçmen ne ister

Yayınlama: 24.02.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır derler ama bu kez Prens Adalarında Mart seçimine kapılar ardına kadar açılmışken yüreğimizin yanmaması, Adalar İlçemizin Belediye Seçiminde, havalar bahara kucak açmışken, bedenlerimizden fazla yüreklerimizin güvenle, umutla ısınmasıdır tek dileğimiz. Geçmişin geleceğe faydası yok. Geçmiş ya yargılanır, ya da övgü ile anılır. Geleceğin gelişi de bugünden bellidir yeter ki bugünü iyi değerlendirelim.

Gelecek dönem Belediye Başkanımızın elini saygı ile sıkıp “Hoş geldiniz” diyebilmemiz için, biz Adalıların da dileklerini, tedirginliklerini ve sıkıntılarını dile getirmeliyiz. Sayın Başkanımızın da bizleri dinleyip fikir üreten, çözüm bulan Akademisyenlerle işbirliği içinde hizmet vermesini dileriz.

Başkanlığa adaylığını koyarken zaten akademik kariyeri ile kendisini kanıtlamış, insani ve toplumsal değerleri ile sağlam duruşlu, dürüst ve bilgisini pratik zekâsı ile yoğunlaştırmış bir Başkan istiyor adalı seçmen.

Başkan olduktan sonra, sözünün eri, kararlarından caymayan, yasalar çerçevesinde bir başkasının hak ve hukukuna saygı göstermeyene yasayı öğreten Başkan istiyor. Mahalli İdareler Seçiminde oy kullanacak seçmen sayısı, olması gereken rakamın çok altında olduğunu biliyoruz. Yalnız listenin kabarmasını istemekle ne elde edeceğimizi umduk biz?

Sahili olan Adalarda Adalıya sahil kalmadı. Ada yolunda trafik oluştu. Günübirlik ziyaretçilerimizi bir arada toplamak için halk plajları mı açıldı? Aradaki kültür farkının Adalara neler kaybettirdiğini görmemek mümkün mü? Faytoncularla sorunlar halledilemedi, atlar telef oldu. Bir faytona 6 yetişkin ve 2 çocuk bindiğinde kontrol kimin elinde olmalıydı? Kış turizmine katkıda bulunuldu mu? Deniz taşımacılığı bırakın kış mevsimini, sonbaharda bile insanların ayağını Adalardan kesmiyor mu? En önemlisi de sağlık sorunları. Her ne kadar sağlık sorunları giderilmeye çalışılıyor ve bu konuda epeyce ilerleme kaydediliyorsa ki buna inanıyorum, yine de çalışmalar, verilen bunca emek yeterli değil. Dolayısı ile Adalar artık pek az kişi için 6 ay kalınabilecek bir yer oldu. İnsanlar artık geçiştirildiklerinin farkında. Kaldı ki Adalara uygun düşmeyen birçok konuda açılan davalar, cevapsız kalan suçlamalar, gerçek adalıyı küstürdü.

Adalı seçmen artık doğa dostu, hayvan sever, seçildikten sonra partisinden ayrılmayan, gerekirse görevinden istifa etmesini de bilen bir Başkan istiyor. Sıkıldığı anda “Seçmen olmayan konuşmasın” diyerek konuyu kapatmak isteyen, konudan kaçan hiçbir Belediye Yetkilisine yakınlık duymuyor. Adalı eğer ilçenin dışında seçime katılıyorsa, vardır bir, iki, üç… nedeni. Bunları yazarken, hiçbir şeyin kolay olduğunu ima etmiyorum fakat bu zorluklar sonradan doğmadı, Adalarda zaten vardı.

Umarım bu seçimden sonra tekrar Adalıya güven sağlanır. Ada halkı artık istediği yerde tek gözünü kapatıp görmezlikten gelen diğer gözü ile de istediğini biçimlendirerek gören yetkili istemiyor.

31 Mart 2019 Adalar İlçesi Belediye Başkanlık seçimine aday ve her patiden Adalara hizmet vermek için gönül veren Başkan adaylarımız, zor ve yorucu bir işe başladığınızı biliyorsunuz. 

Ada imkânları ve imkânsızlıklarını takdir ediyorsunuz. Sizi bekleyen koltuk tüm olumlu ve olumsuz yönleri ile rahat bir koltuk değil.

Biz adalılar, Başkanlığın sizlere ve Prens Adalarına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Sosi Cındoyan.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.