Sedef Adası açıklarında boş halde bulunmuştu

Kartal’da 28 Mart’ta denize açılan 50 yaşındaki Tekin Taşkulu’nun teknesi, Sedef Adası açıklarında boş halde bulundu

Sedef Adası açıklarında boş halde bulunmuştu
Yayınlama: 13.04.2026
A+
A-

Kartal’da 28 Mart’ta denize açılan 50 yaşındaki Tekin Taşkulu’nun teknesi, Sedef Adası açıklarında boş halde bulundu. Aradan geçen 15 güne rağmen Taşkulu’ndan haber alınamazken, resmi aramaların sona ermesinin ardından aile ve yakınları arama çalışmalarını özellikle Sedef Adası çevresinde sürdürüyor.

Kartal Atalar sahilinden 28 Mart’ta balık tutmak için denize açılan Tekin Taşkulu (50), o günden bu yana kayıp. Taşkulu’nun yıllardır kullandığı teknesi, kısa süre sonra Sedef Adası açıklarında boş halde bulunurken, teknede kişisel eşyalarının yer aldığı, ancak kendisine ulaşılamadığı belirlendi.

Olayın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ve AFAD ekipleri, başta Sedef Adası çevresi olmak üzere bölgede günlerce arama çalışması yürüttü. Ancak 15 günün ardından resmi arama faaliyetlerinin durdurulduğu öğrenildi.

Resmi çalışmaların sona ermesi üzerine Taşkulu’nun ailesi, yakınları ve arkadaşları bu kez kendi imkanlarıyla harekete geçti. Atalar sahilinde bir araya gelen grup, 15-20 tekneyle denize açılarak Sedef Adası açıklarında ve çevre sularda arama yapıyor. Yakınları aynı zamanda kıyı hattında da karadan tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Tekin Taşkulu’nun kardeşi Özkan Taşkulu, kardeşinden 15 gündür haber alamadıklarını belirterek, arama faaliyetlerinin yeniden daha güçlü teknik imkanlarla sürdürülmesini istedi. Özkan Taşkulu, özellikle Sedef Adası çevresinde daha kapsamlı deniz altı taraması yapılması çağrısında bulundu.

Taşkulu ailesi, kayıp balıkçıdan gelecek iyi haberi beklerken, gözler bir kez daha Sedef Adası açıklarında yoğunlaşan arama çalışmalarına çevrildi.


Ada Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Yorum Yazın

Yorum yapın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.