Şehir öğrencileri Türkiye’nin ilk Blockchain Hackathon’unda üçüncü oldu

Şehir öğrencileri Türkiye’nin ilk Blockchain Hackathon’unda üçüncü oldu
Yayınlama: 11.03.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

İstanbul Şehir Üniversitesi Chaingen ekibi, ülkemizde ve dünyada sektöründe lider yirmiyi aşkın firmanın partner olarak yer aldığı, Türkiye’nin ilk Enterprise Blockchain Hackathon’u Blockfellow’da; “Dijital Kimlik” alanındaki Blockchain tabanlı projesiyle üçüncü oldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi Chaingen ekibi, Türkiye’nin ilk Enterprise Blockchain Hackathon’u Blockfellow’da, 100’ü aşkın proje arasından üçüncülük elde etti. İstanbul Şehir Üniversitesi Chaingen ekibi, birçok kuruma zaman ve mali tasarruf sağlamayı amaçladıkları Dijital Kimlik (Dijital Identity) alanındaki Blockchain tabanlı projeleriyle, ödüle layık görüldü.

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Taha Üzümcü ve Reha Üzümcü, Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Taha Kobal, Ekonomi öğrencisi Ahmet Selçuk Tunalı ve Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi Selçuk Pınar’dan oluşan Chaingen ekibi; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Selimhan Çakır ve Mümin Kocamaz mentörlüğünde projeyi geliştirdi. Proje; kimlik, pasaport, ehliyet, eğitim, hastane ve bankacılık işlemlerinde farklı kart ve belge kullanımını ortadan kaldırarak, tüm belge ve kartları blockchain alt yapısına tanımlı güvenli ve tek bir platformda toplamayı hedefliyor.

Türkiye’den 15 üniversitenin katıldığı yarışmada ekipler; finanstan enerjiye, lojistikten sağlığa kadar 10 farklı sektörde sunum yaptı. Gençleri sektör trendleri doğrultusunda eğiterek, kurumlarla bir araya getirmeyi hedefleyen Blockfellow, bu etkinlik için 3 ay önce başlattığı eğitim programıyla, 15 üniversitede binlerce öğrenciyi blockchain alanında ücretsiz eğitti. 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.