SEVGİLİ ADALI DOSTLARIM

SEVGİLİ ADALI DOSTLARIM
Yayınlama: 15.11.2013
Düzenleme: 16.11.2013 10:05
A+
A-

adalar,erkan genco doğan

 

“YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞCESİNE…”

Büyük Ozan, Büyük Yurtsever ve Evrenselci Nazım Hikmet, bu dizeleriyle kime ne demek istemiş? Yoruma bağlı. Ama biz kendi yorumumuzu iletelim; Ozan bu dizeleriyle tam da günümüzü görerek bireyin toplum içindeki yerini ve toplumsal işlevini öngörmüş, insanı insan olmanın sorumluluğunu ve de mutluluk yollarını göstermiştir.

Ben de; ADALAR belediye başkanlığı aday adaylığına talip olurken İNSANI temel aldım. İnsanın doğa ile barışık yaşamasında  almış olduğu yolu geliştirerek daha uygar, daha insanca yaşam yollarının açılmasında, bireyin ve giderek toplumun yaşam koşullarını ve yeteneklerini daha da geliştirerek mutlu bireyler, giderek de mutlu toplumun yaratılmasına katkı yapmayı hedefledim. Bu hedefe ulaşmak için sorunların ve bu yolda önümüze çıkacak engellerin neler olduğunu çok iyi biliyorum.

Adalarımız, dünyada eşi benzeri bulunmayan bir doğa parçasıdır. Çeşitli ülkelerde de denizler ve adalar vardır. Ancak,  dünyanın hiçbir yerinde 15 milyonluk bir metropole  bu kadar yakın, bu kadar iç içe bir coğrafya yoktur. Adalarda yaşamanın bir ayrıcalık olduğunun farkındayız. Adalarda yaşamanın daha doğrusu kaliteli yaşamanın yollarını hep birlikte araştırıp, bulmak zorundayız. Bunun için de öncelikle, sorunları tebit etmek lazım.

1-      Sağlık

2-      Eğitim

3-      Ulaşım

4-      Çevre

5-      İmar

6-      Kıyılar

7-      Belediye çalışanları

8-      Kültür ve sanat faaliyetleri

9-      Spor

10 -belediyenin adalarda yapılmaya calısılan her türlü plan ,projeyi adalılara sorduk diyerek dayatarak yaptıklarıdır.örnek yere döşenen plastikler,ön görünüm adı altınta yaptıkları tenteler ve carsı meydanına dösedikleri taşlar.belediyedeki zihniyet degişikliginden sonra adalıları ılgilendiren her türlü plan ve projelerde % 80 oranında ortak akıl cıkması halinde yapmayı düşündügümüz plan ve projeler hayata gececektir

11-bizim adalarda cözmek istedigimiz en önemli sorun belediyenin ilceörgütü ve adalılar arasında bir türlü kuramadıgı sevgi ,saygı ve güveni yeniden tahsis etmek olacaktır.bunu yapabilecek başkan adayınında güvenilir,tanınırlık ve inanırlıgının  olması gereklidir .bu özelligi taşıyan adayıda adalılar tanıyor

1-      Sağlık sorunu; Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık müdürlüğünce çözülmesi gereken bir sorun olmasına rağmen, bugüne kadar çözülmemiş, her geçen gün daha da geriye giderek yaşamsal bir sorun haline gelmiştir. Bu yüzden de adalarda yaşayan insan sayısı düşmüştür.  Biz bu sorunu her halükarda çözmek zorundayız. İster kamu, ister özel sektör, isterse adalarda yaşayan doktorları koordine ederek bir çözüm bulunacaktır. Koordine etmekten bahsettiğimiz,  adalarımızda ikamet eden doktorlarımızın gönüllü esasına dayanarak, kesin çözüm buluncaya kadar acil müdahaleleri sağlamak içindir. Bütün adalılar, yaşam hakkımızı ÖLÜMDEN YANA DEĞİL, YAŞAMDAN YANA kullanarak, elbirliği içerisinde hareket edeceğiz.

 

2-      Bu konuda da ilçemiz eğitim müdürlüğü ile birlikte çalışarak, eğitim kalitesini yükseltecek, iyi ve yetenekli öğretmenlerin adalarımıza gelmesini sağlayacak, öğretmenlerimizin yaşam koşullarını iyileştirerek, adalarımıza çekmeye çalışacağız. Bunun için iyi bir sosyal çevre ve lojman desteği vereceğiz. Ayrıca, adalarda yaşayan emekli öğretmenlerimizle yapacağımız görüşmeler sonucunda, öğrencilerimize dershane desteği verip, az da olsa emekli öğretmenlerimize de maddi bir katkı sağlayarak ailelerimizin dershane masrafından da kurtulmalarını hedefliyoruz.  Çok daha önemlisi, okul çağı gelen çocukların okula ve dershanelere gitmek için aileleri tarafından anakaraya taşınmasının önüne geçilecektir.

 

 

3-      Adalarda kış mevsiminin gelmesiyle, özellikle Kınalı ve Burgazada’daki motor ve vapur seferleri yok denecek kadar azalmaktadır.  Bu durumda, bu adalardaki yerleşik yaşayan aile sayısını azaltmaktadır. Kış mevsiminde anakaraya taşınan aileler nedeniyle, esnaf da kepenk kapatmak zorunda kalmaktadır. Ulaşım sorunu çözüldüğünde, Kınalı ve Burgazada’da da yaz mevsiminde olduğu gibi kışın da yaşam devam edeceğinden esnaf da kepenk kapatmak zorunda kalmayacaktır. Bunun için yaz mevsiminde adalara gelen motor ve vapur firmalarıyla yapılacak anlaşmalarla yazın gelenlerin kışın da aynı şekilde seferlerini devam ettirmeleri sağlanacaktır.  Aynı şekilde adalararası düzenli seferlerin konulması için de çalışılacaktır.

 

Adalarımızda, önemli bir sorun da faytoncu ve bisiklet sorunudur. Faytoncuların  turizme ve insana yönelik olarak kılık-kıyafet ve davranış eğitiminden geçirilmeleri, kaymakamlık, emniyet ve belediye olarak ortak çalışma sonucu sağlanacaktır. Faytoncuların sorunları ele alınacak, kiralık faytonların kiraya verilmemesi, fayton sayısının ahır sayısı oranına göre  azaltılması ve ahırlardaki eksiklerin giderilmesi konusu ortak yaşam ve huzurun sağlanabilmesi için mutlaka düzeltilecektir. Ayrıca, bir diğer sorun olarak gördüğümüz adalardaki bisiklet sorunudur. Son zamanlarda kontrolsüz olarak artan bisiklet terörüne son vermek gerektiğini biliyoruz. Bunun için de, insan sayısının üstündeki ruhsatsız bisikletlerin kiraya verilmesi engellenip, bisiklet yollarının ve yön levhalarının yeniden belirlenmesiyle önlenebileceği düşüncesindeyim.

 

4-       Çevre deyince, öncelikle temizlik aklımıza gelecektir ve turistik bölge olan adalarımızın temizliği için azami dikkat sarfedilecektir. Ayrıca; Zamanla merkez içinde kalan,  büyük gürültü ve görüntü kirliliğine neden olan marangozların, demircilerin ve toptancıların en geç iki yıl içerisinde merkezin dışında  uygun bir yerlere konuçlandırılarak çarşı içindeki kargaşayı önlemeyi hedefliyoruz. Esnaflar arasındaki eşitsizlik ve adaletsizlik ortadan kaldırılacak, çarşı içerisinde düzen sağlanacaktır.

 

5-      Adalar’da imar sorunu;  çok önemli ve öncelikli bir sorundur.  Adaların gerek özel konumu, gerekse tarihi ve coğrafi konumu bakımından ve öncelikle korunması gereken yer olması nedeniyle, imar konularında son derece hassas davranılması gerekmektedir. Bugüne kadar hiç yapılmayan imar çalışmaları, CHP’li belediye tarafından ele alınmış, 1/5000’lik planların çıkarılması sağlanmıştır. 1/1000’lik planlar da çıkmak üzeredir. 1/1000’lik planlar çıkarsa sorun kalmayacaktır. Çıkmazsa geçici yapılanma koşulları devreye sokularak imar sorunu çözülecektir.

 

6-      Adalarda yaşayan adalıların en acı sorunu da denize para ödeyerek girmeleridir. Göreve gelir gelmez bu konuya el atıp, adalı plajları oluşturarak çözüme kavuşturacağız. Bu plajlarda yaz tatillerinde kendi öğrencilerimizi çalıştırarak, okul harçlıklarını çıkarmaları sağlanacak, böylece, plaj işletmeciliği yapan adalıların iş kaygıları da ortadan kaldırılacaktır. Bu plajlarda açacağımız büfelerle de belediyemize gelir sağlanacaktır.

 

7-      Bugün için adalar belediyesinde çalışan işçilerin %80’ine yakını ne yazık ki, ada halkından olmayışıdır.  Bu konuda da olmazsa olmazımız, belediye çalışanlarımız ada halkından olacaktır. İşe alınırken de adalardaki yerleşik nüfus oranına  göre dağılım yapılacaktır. Adada bir katma değer varsa bunu adalılar arasında hakça paylaştıracağız, ada halkı işsiz gezerken dışarıdan işçi getirilmeyecektir.

 

8-      Adalardaki en büyük eksikliğin bir kültür ve sanat merkezinin olmayışıdır. Adalarımız kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği bir kültür ve sanat merkezine acilen kavuşturulacaktır.  Bu merkezin bünyesinde yeralacak modern bir salonla önemli bir gereksinimimiz olan nikah ve düğün salonu sorunumuz da çözülecektir.

 

9-      Adalar zaten çok önemli bir su sporları merkezidir. Bu merkezin tüm ulusal ve uluslar arası yarışmalara açmak ve bir dünya su sporları merkezi haline getirmek için elden gelebilecek her türlü çaba sarfedilecektir. Amatör kümede bu yıl şampiyon olan futbol takımımız ve genç takımımızın her türlü araç-gereç ve malzemeleri mümkün olduğu kadar halkımız ve bu işe gönül vermiş gönüllülerimizle desteklenecek ve daha iyi bir konuma getirilecektir. Ayrıca, spor yapma olanağından yoksun adalılarımız için spor alanları, gezi parkları (zaten burası doğal parktır), oluşturulacaktır.

 

Bütün bu saydıklarımızı gerçekleştirdiğimiz zaman, adalarımızda özlenen nüfus artışı beklenen seviyeye ulaşacak, belediyemiz de İller Bankası’ndan aldığı nüfus oranına göre aldığı bütçe yardımı yükselecektir. Yıllarca, 14 bin kişi için almış olduğu bütçe yardımıyla yaz mevsiminde, 200-300 bin kişiye hizmet vermenin ne kadar zor olduğunu takdir edersiniz. Bunun yüzden adalarımızda kalıcı nüfusun artırılması için her türlü önlemin alınmasına çaba sarfedeceğim.  Bütçe yükselirse, küçük bir kasabadan farkı olmayan adalarımıza gerekli yatırımlar yapılarak, yeni bir vizyona kavuşacaktır.

Aday adayı olarak hazırladığımız projeleri, aday olduğumuz zaman açıklayacağız ya da aday olan arkadaşımızla paylaşıp, adanın tekrar CHP belediyesinde kalabilmesi için tüm örgütümüzle birlikte omuz omuza ve sevgi-saygı dahilinde çalışacağız.

Sevgili adalılar, partimizin onayıyla CHP ADALAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI  olduğum takdirde seçmenin onayını alarak, yeni bir ruh ve yeni bir belediyecilik anlayışıyla, daha ilkeli, daha katılımcı bir yöntemle belediyemizin ve adaların yönetileceğini belirtmek isterim. Temel bakış açısı insan olan bir yaklaşımla, adalarda yaşayanların din, dil, ırk, inanç ve siyasal görüş ayrılığı gözetmeksizin katılımcı belediyecilik ilkeleriyle sosyal demokrat bir partinin temel ilkelerine uygun meclis üyelerimizle birlikte kapısı tüm bireylere açık bir belediyecilik anlayışıyla başlangıç yapacağımın sözünü veriyorum.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.