Şiş batırılan çocuklar devlet korumasına alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şanlıurfa’da 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırıldığı görüntülerle ilgili, olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve söz konusu çocukların devlet koruması altına alındığını duyurdu.

Şiş batırılan çocuklar  devlet korumasına alındı
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan “Şanlıurfa’da 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırdılar” başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi. Açıklamada, “Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçerek olayın gerçekleştiği iddia edilen adrese intikal etmişlerdir. Bakanlığımız tarafından olaya karışan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Yapılan incelemeler neticesinde haberlere ve paylaşımlara konu olan çocuklar devlet koruması altına alınmıştır. Bakanlık olarak davaya müdahil olarak suçluların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız” denildi.

YURTTA İSTİSMAR İDDİASINA TUTUKLAMA

İstanbul bulunan özel erkek öğrenci yurdunda, 11 yaşında çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen İ.S. (22) tutuklandı. Olay istismara uğrayan çocuğun ailesinin şikayeti üzerine ortaya çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı sikayet üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda imam İ.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın duyulmasının ardından İstanbul Valiliği, özel ortaokul erkek öğrenci yurdunu kapattı. -İSTANBUL DHA

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.