Son dakika… AK Parti’li Çelik’ten MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika… AK Parti’li Çelik’ten MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalar
Yayınlama: 28.08.2023
A+
A-

AK Parti’li Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle; En önemli konulardan bir tanesi önümüzdeki yerel seçimlerdir. Milletimizin huzuruna gideceğiz ve yerel yönetimle ilgili yapılanları milletimizin huzuruna arz edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız, hem MKYK’mıza hem teşkilatlarımıza önümüzdeki yerel seçimlere güçlü hazırlanmaları konusunda talimatlarını vermişlerdir. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere hizmetsizlikle karşı karşıya kalan büykşehirlerimiz ve diğer şehirlerimiz başta olmak üzere yeni dönemde güçlü belediyecilik anlayışımızla buluşması için gereken değerlendirmeleri yaptılar. Gereken talimatı verdiler. Teşkilatlarımız bu değerlendirmeleri yaparak üzerlerine düşen görevleri yapacaklardır. Bu önümüzdeki süreç önemli olacaktır.

“SEÇİM SONUCU ALGILAMAYAN TEK KİŞİ KILIÇDAROĞLU”

Seçim sonucunu tüm dünya ve Türkiye’de herkes net bir şekilde algılamışken, algılamayan tek kişi Sayın Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu, ‘Seçim, tek başına bir siyasal iktidara meşruiyet kazandırmaz’ dedi. Neyi kast ettiğini CHP seçmeni bile anlamlandırabilmiş değil. Ağır bir yenilgi almıştır. Büyük iddialarla yedili masa kurmuştur. Bu masanın siyasi sonuç alamadığı ortaya çıkmıştır. Ortaklarının her birinin tek tek Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP’ye dönük olarak ağır eleştirileri vardır. Hatta masanın içinde yer alanların, masanın siyasi denklemine kadar her konuda değerlendirmeleri vardır. Bu masanın küçük ortakları kendileri olmasa CHP’nin bu kadar oy alamayacağını iddia ediyor. 

AK Parti MKYK’da 7 Ekim’de kongre yapılması yönünde karar alındı. Olağanüstü kongre süreci resmen başladı.

“KOLTUĞU İÇİN DEMOKRASİYİ ZEHİRLİYOR”

Buna karşılık Kılıçdaroğlu, CHP’nin hakkı olan milletvekilliği bu partilere dağıtmıştır. Normalde bir genel başkanın açıklamada bulunması gerekir. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu, açıklama yapamayacağı için sürekli konuyu kaybettiği seçimin meşruiyetine getiriyor. Burada tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Koltuğunu korumak uğruna, Türkiye demokrasisini zehirlemekten geri durmayacağını göstermiştir.

Terör örgütleri kendisini desteklediğini açıklarken bunlara yönelik açıklama yapan dememize rağmen açıklama yapamadı. Kılıçdaroğlu’nun kendi partisinde kendisi adına yüksek baskılı stresl tek adam rejimi kurduğu ortaya çıktı. CHP yönetiminie neden gizli ortaklıklara girdiğine dair hesap vermesi gerekirken vermiyor. Niçin gizli tahhütlerde bulunması gerekirken bundan kaçınıyor. İttifak ortaklarına dürüst olmadığı ortaya çıkıyor. Siyasi yenilgi abidesi haline gelmiş, kendi partisine kayıplar yaşatmış, milletimize yalan söylemiş.

Kılıçdaroğlu’nun kendi partisinde yüksek baskılı tek adam rejimi kurduğu ortaya çıktı. CHP yönetimine niçin gizli ortaklıklara girdiğine yönelik hesap vermesi gerekirken, vermiyor. Bu, Yassıada zihniyetidir. Seçim sonuçlarını tanımayarak yargı vesayetinin eliyle seçim sonuçlarını sabote ediyorlardı. Tabii ki demokrasimizi, sivil siyaseti savunacağız.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.